Agenda

Als u interesse heeft om de Kerkzaal te boeken en er staat een optie, dan gelieve ons toch te contacteren.

mei
1
ma
Kerk gesloten
mei 1 hele dag
mei
4
do
Herdenkingsconcert
mei 4 @ 20:30

Zoals ieder jaar vindt de herdenking plaats in het centrum van Arnhem. Vanaf 20.30 uur wordt een herdenkingsconcert in de Eusebius gehouden.

18.30 – 19.00 uur
Interreligieuze/interlevensbeschouwelijke gebedsviering in de Walburgiskerk. Met lezing, gebed en zang

19.15 – 19.45 uur
Samenkomst deelnemers Dodenherdenking
In de hal van het stadhuis

19.45 uur
Aanvang Stille Omgang van het Stadhuis naar het Monument, zijkant Eusebiuskerk (Jonas Daniel Meijerplaats)

Klokgelui
Koraalmuziek door het Arnhemse Fanfare Orkest
Signaal door het Arnhems Trompetterkorps
Medewerking door enkele scouts van de Arnhem Band

20.00 uur
Stilte
Wilhelmus
Declamatie gedichten
Kransleggingen

20.30 uur Einde en daarna toegang tot De Eusebius
Aansluitend Herdenkingsconcert in De Eusebius

PROGRAMMA HERDENKINGSCONCERT

1. Consolation – Jan de Haan (orkest)
2. Ecce Quomodo Moritur – Jacobus Gallus (koor)
3. BeatiMortui – Felix Mendelsohn Bartholdy (koor)
4. Gresford The miners hymn – Robert Saint (orkest)
5. Gone – Scott MacAllister (orkest)
6. Occe Nasj – Anonymus (koor)
7. Bist du bei mit – Johann Sebastian Bach (koor)
8. Come sweet Death – Sebastian Bach, bewerking Alfred Reed
9. Elegy from 4th symphony – Alfred Reed (orkest)
10. Dostonio Est – Dimitri Bortniansky (koor)
11. Intermezzo uit L’Arlesienne nr2 – George Bizet (orkest)

Het concert zal afgesloten worden met het Wilhelmus

Uitvoerenden

  • Philharmonie Gelre – Dirigent Joop Boerstoel
  • Thomassen Mannenkoor – Dirigent Piet Cnossen
  • Organist: Jack Blok

Philharmonie Gelre
Philharmonie Gelre is de opvolger van de in 1927 opgerichte Enka Harmonie, later Akzo/Nobel Philharmonie. In die 89 jaar was het orkest steeds prominent aanwezig op verschillende fronten van de blaasmuzieksector. In 2000 werd de naam veranderd in Philharmonie Gelre vanwege het einde van de betrokkenheid van de Arnhemse multinational.

Sinds die tijd heeft het zich ontwikkeld tot een regio-orkest van 70 bevlogen muzikanten. Het orkest geeft meerdere concerten per jaar in binnen- en buitenland en heeft inmiddeld een reputatie in repertoirekeus en vernieuwingen op muzikaal gebied. Op 5 mei vertrekt het orkest bijvoorbeeld voor een vijfdaagse reis naar Parijs waar vier concerten gegeven zullen worden. Naast haar jaarlijkse concert in Musis verzorgt zij al vele jaren het jaarlijkse herdenkingsconcert op 4 mei. Sinds negen jaar staat het orkest onder leiding van Joop Boerstoel.

Uitgebreide info over Philharmonie Gelre is te vinden op www.philharmoniegelre.nl

Thomassen Mannenkoor
Het Thomassen Mannenkoor is van oorsprong een bedrijfskoor dat voor eigen plezier en plezier van haar toehoorders zingt. Dus zingen met plezier, elke week weer. De wekelijks repitities blijken voor veel koorleden de grootste motivatie te zijn. Uiteraard worden geregeld concerten verzorgd en tussentijdse bijeenkomsten zoals ledenvergaderingen. Maar veel leden kunnen niet buiten de wekelijks repititie. Het Thomassen Mannenkoor is nog nog één van de weinige bedrijfskoren van ons land. Opgericht vanuit de voormalige machinefabriek Thomassen kwamen werknemers, nadat de toeter einde werktijd had geklonkem, bij elkaar om te zingen. Het is aan een paar enthousiaste mensen te danken dat het koor nog steeds bestaat. Het mannenkoor heeft als standplaats Rheden en staat onder leiding van Piet Cnossen. Uitgebreide info over het Thomassen Mannenkoor vindt u op www.thomassenmannenkoor.nl

mei
14
zo
Eusebius Meditatie Challenge!
mei 14 @ 10:30 – 13:00

De Eusebius is eeuwen lang een plaats voor ontmoeting en bezinning. Dit wil De Eusebius graag terug brengen door het organiseren van de Eusebius Mediatatie Challenge! Meditatie in de gotische kerkzaal is een nieuwe ervaring voor iedereen. De zaal straalt rust en reinheid uit die kunnen helpen bij de ontspanning.

U bent van harte uitgenodigd voor de Eusebius Meditatie Challenge op zondag 14 mei. Vanaf 10.30 is de kerkzaal open en om 11.00 uur start de meditatie onder leiding van diverse sportscholen en yoga centra*. Na afloop is er een ruimte voor een kop koffie/ thee met iets lekkers.

Graag zelf een kussentje of matje meebrengen.

Aanmelden voor de Eusebius Meditatie Challenge kan via
info@eusebius.nl of telefonisch via 026-4435068.

De Eusebius Meditatie Challange is op basis van vrijwillige bijdrage t.b.v. onkosten bijeenkomst.

Programma:

10:30 – 11:00 inloop

11:00 – 12:00 Meditatie

12:00 – 13:00 koffie, thee en iets lekkers

Deelnemende scholen zijn Jagyba Velp, Yoga Campus Arnhem , BijJuulJade plaats, Kundali Yoga, Next turn.

* De sportscholen en yoga centra doen belangeloos mee.

Zondagmiddag orgelmuziek
mei 14 @ 16:15

De derde zondagmiddag van de maand speelt stadsorganist Johan Luijmes het beroemde Strumphlerorgel in de Eusebius. Johan Luijmes behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem en is sinds 2000 stadsorganist van de gemeente Arnhem.

Het Strumphlerorgel is een mooi voorbeeld van de Duits-Hollandse barokke orgelbouw. In de Hersteld Evangelisch Lutherse kerk reikte het tot aan de nok, in de Eusebiuskerk scheelt het enkele meters met de kruin van het middenschipgewelf. Bovenop de orgelkas, precies in het midden, ziet men zoals op veel orgels ook hier een beeltenis van koning David met zijn harp, normaal gesproken vorstelijk staand. In de Amsterdamse kerk was er echter voor een staande David onvoldoende hoogte, waardoor hij er nu wat ineengedrongen bij zit.

Aan weerszijden van hem zijn engelen afgebeeld, compleet met lauwerkransen en trompetten. Ook zijn kinderengelen te zien die de zijkanten van het orgel versieren met bloemenslingers. Tot slot zijn er drie putti (mollige kinderfiguren) afgebeeld. Zij houden het schild vast waar de naam van de schenker – Jan Bouwman – op vermeld staat.

Entree: vrijwillige bijdrage

mei
18
do
Conferentie Circulaire Economie
mei 18 @ 08:30 – 13:00

Wat gebeurt er in Nederland op het gebied van Circulaire Economie (CE) ? Wat is er nodig om tot circulaire productie- en consumptiestromen te komen? Hoe zorgen we voor een drastische vermindering van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en andere eindige grondstoffen? Wie zijn de koplopers en wat kunnen we van hen leren? Wat betekent de Circulaire economie voor organisatie- en verdienmodellen? Op 18 mei presenteren we de resultaten van het landelijke onderzoek naar de Circulaire Economie in en naast de Eusebiuskerk in Arnhem. De conferentie duurt van 09:30 uur ( zaal open 8.45uur) tot uiterlijk 13.00 uur) Tijdens deze conferentie zullen verschillende sprekers het woord voeren. Dit zijn o.a. Wiebe Draaier (Rabobank Nederland), Hannie Vlug (Ministerie I & M) en Jan Jonker (Radboud Universiteit). Aansluitend maakt u kennis met ondernemers , initiatieven, diensten en producten op het gebied van CE op de speciale CE markt.

mei
20
za
Balletvoorstelling
mei 20 – mei 21 hele dag

De Balletschool Arnhem geeft een voorstelling aan het eind van het seizoen in de Eusebius.

mei
21
zo
Kerkdienst voor iedereen
mei 21 @ 10:15 – 12:00

De kerkdiensten in de Eusebius worden iedere derde zondag van de maand (en feestdagen) georganiseerd door de Protestantse Gemeente Arnhem. Iedereen is welkom om naar de viering te komen.

De Protestantse Gemeente Arnhem wordt gevormd door verschillende wijkgemeenten en gemeenten van bijzondere aard, variërend van vrijzinnig tot confessioneel.

PGA wil een vitale geloofsgemeenschap zijn, die werk maakt van haar geloof, weet waar ze voor staat en geloofwaardig is; die mensen helpt op hun geloofsweg, de joods-christelijke traditie levend houdt en tolk is van het evangelie; die omziet naar elkaar en het opneemt voor mensen in nood, dichtbij en verder weg; die er is voor mensen binnen, aan de rand en buiten de kerk, die reageert en inspeelt op wat zich in de samenleving aandient, die van betekenis is voor de stad en betrokken is op de buurt, die oog heeft voor problemen wereldwijd, die uitnodigend en wervend is. Daarvoor willen we ook vanuit financieel en organisatorisch oogpunt een vitale en flexibele gemeenschap zijn.

jun
3
za
Kerkzaal gereserveerd
jun 3 hele dag

De kerkzaal is de gehele dag gereserveerd.

jun
5
ma
Eusebius Meditatie Challange
jun 5 @ 19:30 – 20:30

Vanaf 5 juni is er iedere eerste maandag van de maand een inloop meditatiebijeenkomst van 19.30 tot 20.30 uur in de Eusebius . Onder leiding van diverse scholen en praktijken die zich bezig houden met yoga , mindfullness, mantra’s , en meditatief bewegen worden de avonden verzorgd.

De initiatiefnemers willen het spirituele karakter van De Eusebius meer inhoud geven met meditatiemomenten die bedoeld zijn voor iedereen die behoefte heeft aan een moment van rust en bezinning.

In de prachtige Kerkzaal hoopt de organisatie zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen voor deze eerste bijeenkomst.

Graag zelf een kussentje of matje meebrengen

De Eusebius Meditatie Challange is op basis van vrijwillige bijdrage

Programma

5 juni Mantra zingen door Guru-Ohm

3 juli Mindfulness & De Adem door BijJuul

7 augustus Verbinden door Jade Okaats

4 september Monkey Mind door Jagyba

2 oktober door Next Turn

6 november door Kundalini Yoga Arnhem

jun
15
do
Conferentie autisme & relaties
jun 15 hele dag

Meer informatie volgt nog.

2 gedachten over “Agenda

  1. zijn er behalve de veiling op 21 maart ook gewoon beelden te koop?

Geef een reactie