Mysterieus hoofd in Eusebius

Het mysterieuze stenen hoofd dat onlangs werd gevonden in de Rijn bij Arnhem staat tentoongesteld in de Annakapel.

Wie weet kunt u de deskundigen die de herkomst van het beeld onderzoeken nog bruikbare tips geven. Want het is nog een groot raadsel waar het hoofd vandaan komt.

De Eusebiuskerk is geopperd, maar waarschijnlijk is dit niet. Mogelijk is het afkomstig van het Van Gend & Loos gebouw in de Bakkerstraat of van de voormalige Margaretkerk dan aan de zuidoever van de Rijn was gevestigd.

Doordat de waterstand in de Rijn extreem laag is, werd het hoofd zichtbaar. Het is ontdekt door roeiers van de Arnhemse watersportvereniging Jason. In de volksmond wordt het sculptuur ook wel het Hoofd van Jason genoemd.

Het mysterieuze hoofd

Klik op logo De Gelderlander om meer over het gevonden hoofd te lezen.