Eusebius verder uit de steigers

De restauratie van de Eusebius heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het middelste gedeelte van de toren, de zogenaamde 2e geleding, is gereed. Hierdoor kan de steiger, die nu nog tot een hoogte van 60 m om de helft van de toren staat, zakken.

Op 10 september a.s. wordt begonnen met de demontage van de steiger. Half oktober zal de steiger aan drie zijden van de toren geheel zijn weggehaald. De toren van de Eusebius zal vanaf dan weer een prachtig beeldbepalend element vormen in de skyline van Arnhem. De steiger heeft vanaf 2009 om de toren gestaan. Alleen aan de kant van Focus Filmtheater zal nog een deel van de steiger tot 25 m hoog blijven staan. In maart 2019 wordt ook dit deel weggehaald, gelijktijdig met de bouwschutting bij de nieuwe woningen op het Kerkplein.

Spectaculair wordt de demontage van de zware staalconstructie op 35 meter hoogte. Dit zal begin oktober zijn. De constructie is zo zwaar omdat het bovenste deel van de steiger hierop moest staan, terwijl de steiger onder de constructie, juist grotendeels aan deze staalconstructie hing.

Op zaterdag 8 september is er voor geïnteresseerden nog een laatste gelegenheid om tijdens de Open Monumentendag de steiger te bezoeken. De steiger is voor het publiek geopend van 11.00 tot 15.00 uur,

Na de demontage van de steiger zal ook het glazen balkon aan de westzijde van de toren, net als het balkon aan de oostzijde, vrij in de ruimte hangen en een spectaculair uitzicht bieden over Arnhem en omgeving.