Herman Centraal. Een talkshow voor, van en over Arnhemmers

Wanneer:
4 april 2018 @ 19:30 – 21:30
2018-04-04T19:30:00+02:00
2018-04-04T21:30:00+02:00
Waar:
Eusebiuskerk Arnhem
Kerkplein 1
6811 EB Arnhem
Nederland
Kosten:
7,50
Contact:
Hermancentraal.nl
06 - 2415 5729

HERMAN CENTRAAL

Arnhem mag dan een stad zijn met een hoge mopperdichtheid, ze kent ook een levendige “doe-het-zelf-cultuur” waarin mensen, soms tegen de stroom in, gewoon hun eigen feestje bouwen. Wie zijn de mensen achter de vele burgerinitiatieven die Arnhem zoveel leuker, mooier en socialer maken? Wat speelt er in al die wijken en subculturen, waar je als Arnhemmer wel van gehoord hebt, maar waar je nog nooit bent geweest? Welk verhaal gaat er schuil achter die markante figuur die je altijd door de stad ziet dwalen?

Onder de naam Herman Centraal geeft interviewer Basti Baroncini vrij baan aan zijn grenzeloze nieuwsgierigheid naar wat er groeit, bloeit en broeit onder de oppervlakte van zijn stad. Kritisch, maar met open vizier gaat Basti maandelijks het gesprek aan met bijzondere Arnhemmers: of het nu om een politicus gaat, of een prostituee, een vluchteling of een inwoner van het Broek of de Burgemeesterswijk. Basti’s warme en humoristische interviewstijl staat daarbij garant voor het blootleggen van dat wat je altijd al wilde weten van je eigen stad en stadsgenoten.

Toegang: 7,50 euro
Studenten en Gelrepas: 5,00 euro
De agendapunten voor 4 april 2018:
DE 7 HOOFDZONDEN VAN GERRIE ELFRINK
Een talkshow die eenmalig in de Eusebiuskerk plaatsvindt. Daar valt vast iets bijzonders mee te doen, bedacht de redactie. En zo ontstond het idee om een bekende Arnhemmer te interviewen aan de hand van de zeven hoofdzonden uit de bijbel. Gerrie Elfrink is al acht jaar stadsbestuurder. Een rol die hem zowel lof als kritiek bezorgt en die hij vaak met humor en kwetsbaarheid vervult. Met hem neemt Basti de zeven hoofdzonden door met de vraag: welke rol spelen ze in jouw leven? Best moedig, vinden wij! Dus komt dat horen en zien.


Foto

DE REÏNCARNATIE VAN BAS STEMAN
Tien jaar geleden had Bas Steman nooit kunnen bedenken dat hij ooit een roman zou schrijven met zijn eigen reïncarnatie als hoofdthema. Totdat hij een angstaanval kreeg tijdens een parachutesprong met zijn vrienden. Jaren later ging hij in regressietherapie en zag hij beelden waarin hij als Britse soldaat sneuvelt bij de Slag Om Arnhem, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bas ging op onderzoek uit en vond zijn eigen graf terug uit dat vorige leven. Hoewel hij zichzelf de grootste scepticus noemt die er is, kan hij niet anders dan concluderen dat hij zijn eigen reïncarnatie heeft bewezen. Steman komt over deze ervaring vertellen en over het boek Morgan dat hij daarover schreef. Vanzelfsprekend vraagt Basti hem alles wat jij hem waarschijnlijk ook zou willen vragen.


Foto

ZORG MET ZIEL IN RIJNSTATE
Oprechte aandacht, inlevingsvermogen en respect. Het zijn de basisingrediënten van het programma Zorg met Ziel, dat eind 2015 in Rijnstate is gestart. Uit onderzoek bleek dat patiënten en medewerkers regelmatig ervaren dat er helemaal geen sprake is van deze ingrediënten. “Dat kan beter en dat begint bij onszelf en ons eigen gedrag”, dacht men bij Rijnstate. Desiree Cremers is medisch directeur en kinderarts in het Arnhemse ziekenhuis en komt samen met een verpleegkundige vertellen over Ziel met Zorg. Merken patiënten het verschil en op welke manier? En kan ik als Arnhemmer met gerust hart in Rijnstate belanden?


Foto

E-SPORT: GAMEN EN (VEEL) GELD VERDIENEN
Op je achttiende de halve wereld over om FIFA-toernooien te spelen, daar dromen veel gamers van. Vijfvoudig FIFA-kampioen Koen Weijland uit Arnhem (inmiddels 24) deed het. Dit seizoen komt hij op diverse toernooien uit voor de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Niet op het veld, maar online, als top-gamer! Koens mattie, de 25-jarige Arnhemmer Paskie Rokus is de allereerste eSporter van Vitesse en neemt namens de Arnhemse voetbalclub deel aan de E-Divisie.  Basti vraagt Koen en Paskie het hemd van hun lijf over e-sporten. Word je daar niet dik en lui van, steeds achter zo’n PC, PlayStation of Xbox? Uiteraard spelen Paskie en Koen ook live een spelletje…in de kerk!


Foto

MARWIN MELIS: ONDERNEMER IN VOOR- EN TEGENSPOED
Marwin Melis was pas een maand klaar met zijn logistieke opleiding toen zijn vader plotseling overleed. Hij erfde diens transportbedrijf en daarmee was Marwin van de ene op de andere dag ondernemer. Een paar jaar geleden brandde het bedrijf tot de grond toe af en moest hij helemaal opnieuw beginnen. Basti praat met hem over deze periode en over Marwins ambities voor de toekomst.