Poppenhuizen- en mininaturenbeurs

Wanneer:
30 september 2017 @ 11:00 – 18:00
2017-09-30T11:00:00+02:00
2017-09-30T18:00:00+02:00
Kosten:
€ 8
Contact:
DHNShow
Tel +31-(0)610402824

Tijdens de grote, internationale poppenhuizen- en miniaturenbeurs, de DHNShow, op 3 en 4 maart a.s. in de Eusebiuskerk in Arnhem wordt het zogenaamde ‘Rembrandt Huys’ gepresenteerd.

Bij de beurs vindt u miniaturisten uit alle delen van de wereld met poppenhuizen en miniaturen van hoge kwaliteit voor iedere beurs. Wat kunt u verwachten? De oude en vertrouwde deelnemers en heel veel nieuwe gezichten. Ze hebben allemaal één ding gemeen: het zijn op en top mininaturisten die er trots op zijn hun (zelfgemaakte) huizen, accessoires en mininaturen te tonen. Dat alles op hoog niveau.

De beurs is open op zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en zondag 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree is € 8 (tickets zijn online te bestellen of te kopen aan de deur).

 

 

 

 


Het Rembrandt Huys is een project van het Nederlandse tijdschrift Dolls House Nederland, dat gemaakt wordt in de Graaf Lodewijkstraat in Arnhem.

 

Inspiratiebron is het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Het huis is gebouwd in 1:12 (150 cm hoog, 92 cm breed en 42 cm diep) en heeft in totaal acht vertrekken, een ombouw met het dak van het ‘echte’ huis, compleet met timpaan en dakkapellen.

In het souterrain van het huis bevinden zich de ‘Etscamer’ en de keuken. Daarboven, op de begane grond, zijn het ‘Voorhuys’ en de ‘Sijdelcaemer’. De ‘Schildercamer’ en het ‘Kunstcabinet’ bevinden zich daarboven. Op de derde verdieping bevinden zich de ‘Caemer’ van Titus en de ‘Schildercaemer’ van de leerlingen.

Elk vertrek is met grote precisie en vakmanschap ingericht. Heel veel typisch Nederlandse meubels en accessoires en de typisch Nederlandse ramen en deuren zijn speciaal voor dit project gemaakt.

Het huis is gebouwd door Aloyse Hoekstra. Bert Aarts en Arjen Spinhoven maakten de meubels en Simone Kasbergen verzorgde al het schilderwerk in het huis, incl. het marmerwerk van de schouwen. Kim Bensdorp maakte heel veel bijzondere accessoires, o.a. voor het ‘Kunstcabinet’.

Het Rembrandt Huys krijgt na de beurs een vaste plaats in Museum Het Rembrandhuis in Amsterdam.

Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis:

‘Het is bijzonder dat mensen zoveel tijd, energie en liefde in het maken van dit miniatuur Rembrandt Huys hebben gestoken. Wij zijn heel blij dat we de bezoeker direct bij binnenkomst een inkijkje in het hele huis kunnen geven en zijn dankbaar voor deze genereuze schenking.’