Zomeravond orgelconcerten door Johan Luijmes

Liefhebbers van orgelmuziek kunnen de maanden juli en augustus genieten van de klanken van het bekende Strumphlerorgel in de Eusebius in Arnhem. Tijdens de ‘Zomeravond Orgelconcerten’ bespeelt elke woensdagavond een andere organist het imposante Strumphlerorgel.

De ‘ Zomeravond orgelconcerten’ beginnen om 20.15 en de toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven.


Johan Luijmes behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem. Aan het zelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. Luijmes was een van de oprichters van muziektheater de Plaats in Arnhem.

Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist van Arnhem. Hij heeft een internationale concertpraktijk. Van 2002 -2009 leidde hij intro in situ, productiehuis voor hedendaagse muziek te Maastricht.  Sinds de oprichting van het Orgelpark in Amsterdam in 2007 is Luijmes artistiek leider. Daarnaast was hij wissellector aan de Hogeschool Zuyd en is hij gastdocent op o.a. de Amsterdamse Rietveld academie. Sinds 2015 is hij artistiek verantwoordelijk voor de tentoonstellingen in Beeldengalerij Het Depot in Wageningen.

Programma

Maurice Duruflé (1902-1986)
– Prelude

Bert Matter (1937)

– Deus creator omnium

Samuel Scheidt (1587-1654)

– 7 verzen over: Christe, qui lux es et dies

Johan Van Dommele (1927)

– Puer natus  in Bethlehem

Dietrich Buxtehude

– Puer natus  in Bethlehem

Johann Sebastian Bach ( 1685-1750)

– Von Gott will ich nicht lassen

Bert Matter

– Von Gott will ich nicht lassen

Johann Sebastian Bach

– Preludium en fuga in C (BWV 547)