Zomeravond orgelconcerten door Dirk Luijmes

Liefhebbers van orgelmuziek kunnen de maanden juli en augustus genieten van de klanken van het bekende Strumphlerorgel in de Eusebius in Arnhem. Tijdens de ‘Zomeravond Orgelconcerten’ bespeelt elke woensdagavond een andere organist het imposante Strumphlerorgel.

De ‘Zomeravond orgelconcerten’ beginnen om 20.15 en de toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven.


Na zijn conservatoriumopleiding (orgel, klavecimbel, kerkmuziek) en universiteitsstudie (muziekwetenschap) is Dirk Luijmes op diverse terreinen in de muziekwereld actief. Hij won prijzen bij verschillende (inter)nationale orgelconcoursen – waaronder de European Organ Improvisation Competition.

Het laatste decennium profileert Dirk zich als een van de weinigen ter wereld als professioneel harmoniumspeler. Meer dan 25 componistenschreven werken voor hem. Als uitvoerend musicus trad hij op van Amerika tot en met Litouwen en van Spanje tot en met Noorwegen. Zo was hij te horen Carnegie Hall (New York) de Amerikaanse première van het voor hem geschreven First Harmonium Concerto van Martijn Padding, begeleid door het ASKO-Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw. Een opname van hetzelfde werk werd onderscheiden met een Edison Klassiek.

César Franck (1822-1890)

– Offertoire

 

Louis Vierne (1870-1937)

– Divertissement

– Arabesque

– Carrilon de Westminster

 

Charles-Valentin Alkan (1813-1888)

– Prelude

Alexandre Guilmant (1837- 1911)

– Scherzo op. 31

– Sonate nr. 1

            Introduction (Largo maestoso/ Allegro)
Pastorale

            Final