Zomeravond orgelconcerten door Gijs Boelen

Liefhebbers van orgelmuziek kunnen de maanden juli en augustus genieten van de klanken van het bekende Strumphlerorgel in de Eusebius in Arnhem. Tijdens de ‘Zomeravond Orgelconcerten’ bespeelt elke woensdagavond een andere organist het imposante Strumphlerorgel.

De ‘Zomeravond orgelconcerten’ beginnen om 20.15 en de toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven.


Gijs Boelen (Amsterdam, 1984) beluisterde op vijfjarige leeftijd het monumentale orgel van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem tijdens een concert, en mede hierdoor is zijn passie voor muziek ontstaan. Spoedig daarna is hij zich gaan ontplooien als uitvoerend en scheppend kunstenaar. Hoewel hij in essentie autodidact is, volgde Gijs Boelen jarenlang lessen van verschillende docenten in orgel- en pianospel en in muziektheorie. Hij voltooide een hoofdvak orgelstudie aan het Conservatorium van Amsterdam met cijfer 10 en onderscheiding. Als uitvoerend musicus won hij prijzen tijdens diverse nationale en internationale concoursen. Na zijn afstuderen is Gijs Boelen zich sterker bewust geworden van zijn liefde voor volkscultuur en voor het zelf creëren van muziek, en dit heeft geresulteerd in een reeks eigen bewerkingen en composities. Daarnaast brengt hij graag muziek onder de aandacht die volgens hem ten onrechte onderbelicht is gebleven, zoals operettemuziek en muziek van Nederlandse bodem.

Programma

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)

– Fantasia in G

 

Carel Anton Fodor (1768-1846)

Derde Symfonie in c*

– Largo – Allegro assai

– Adagio non tanto

– Menuetto (Vivace) – Trio

– Vivace agitato

 

Gijs Boelen (1984)

– Just Relax

– Arabic Dance

– Super Techno Megamix

 

*Orgeltranscriptie: Gijs Boelen