Zomeravond orgelconcerten door Wim Roelfsema

Liefhebbers van orgelmuziek kunnen de maanden juli en augustus genieten van de klanken van het bekende Strumphlerorgel in de Eusebius in Arnhem. Tijdens de ‘Zomeravond Orgelconcerten’ bespeelt elke woensdagavond een andere organist het imposante Strumphlerorgel.

De ‘Zomeravond orgelconcerten’ beginnen om 20.15 en de toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven.


Organist Wim Roelfsema (1967) is actief als solist, koorbegeleider, continuospeler, begeleider van solisten (vocaal/instrumentaal) en privédocent.Tevens is hij als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse Kerk in Arnhem.Wim Roelfsema studeerde voor Docerend Musicus aan het conservatorium in Arnhem bij Bert Matter en Theo Jellema.Zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij aan het conservatorium in Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Vervolgens studeerde hij met een beurs van het VSBfonds een jaar in Riga (Letland) bij Larisa Bulava, waar zijn eindconcert met een 10 werd gewaardeerd.Naast optredens in Nederland speelde hij in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Letland, Zweden en Zwitserland.

Van zijn hand verschenen bij de Belgische muziekuitgeverij Digital Music Print (DMP) vier orgelbewerkingen uit cantates van J.S. Bach over de melodieën “Nun komm, der Heiden Heiland”, “Freu’ dich sehr, o meine Seele”, “Was mein Gott will, das g’scheh allzeit” en “Ein’ feste Burg ist unser Gott”.

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750):

 

Dritter Teil der Klavierübung (pedaliter)

 

– Præludium, BWV 552/1

– Kyrie, Gott Vater in Ewigkeit, BWV 669

– Christe aller Welt Trost, BWV 670

– Kyrie, Gott heiliger Geist, BWV 671

– Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV 676

– Dies sind die heilgen zehen Gebot, BWV 678

– Wir glauben all an einen Gott, BWV 680

– Vater unser im Himmelreich, BWV 682

– Christ, unser Herr, zum Jordan kam, BWV 684

– Aus tiefer Not schrei ich zu dir, BWV 686

– Jesus Christus, unser Heiland, BWV 688

– Fuga, BWV 552/2