Rondleidingen

Rondleiding in der kerkzaal
Laat u verrassen tijdens een één uur durende rondleiding in de Eusebiuskerk. Onder leiding van een gids maakt u een wandeling door de eeuwen heen. Ondanks de verwoesting van de Eusebiuskerk in 1944 – 1945 zult u versteld staan van de bewaarde historische detail die terug gaan tot in de 11e eeuw.
Een rondleiding op maat is ook mogelijk. Graag van te voren aangeven.

Rondleidingen worden gegeven voor diverse doelgroepen in verschillende talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Op afspraak zien wij uw bezoek graag tegemoet.

Rondleiding op de steigers
Nu de toren in de steigers staat, biedt dit ook een unieke kans om het gebouw op een heel bijzondere manier te beleven.
Er bestaat de mogelijkheid om, onder deskundige begeleiding, een bezoek te brengen aan de enorme bouwsteiger. Op tientallen meters hoogte staat u oog in oog met bijvoorbeeld  het vele beeldhouwwerk waaraan de kerk rijk is. U ziet de opbouw en architectuur van de toren vanuit een uniek perspectief en u krijgt inzicht in de reden waarom restauratie nodig is. Uiteraard biedt de steiger een prachtig en bijzonder uitzicht over de stad Arnhem.

U bereikt de steiger via de bouwlift aan de buitenzijde: een oer-degelijke installatie die voortdurend onder controle staat en die gebruikt wordt om tonnen aan bouwmateriaal en vele werklieden naar boven te vervoeren. De steiger-etages (‘steigerslagen’)  zijn afgeschut met veiligheidsnetten en breed genoeg om rustig rond de toren te kunnen wandelen.

Het bezoek aan de steiger van de Eusebius duurt circa anderhalf uur en begint met een eerste uitleg in de directieloods op het bouwterrein waar u ook veiligheidshelmen en veiligheidsschoeisel krijgt aangereikt. Rondleidingen worden gegeven aan groepen vanaf 10 personen. Voor het bezoek vragen wij een vergoeding van € 25 per persoon.

Meer informatie over rondleidingen
Voor informatie en reserveringen kunt u bellen met tel. 026-4435068
of een mail sturen naar  info@eusebius.nl.