Samen sterk voor de Eusebius!

Rijksoverheid, provincie en gemeente financieren het grootste deel van de restauratie en herinrichting. Maar zij kunnen het niet alleen. Zonder sponsors en zonder donaties zal de Eusebius uiteindelijk zijn deuren moeten sluiten!

Dat mag niet gebeuren! Als iedereen, een steentje bijdraagt, geven we samen onze Eusebius een nieuwe toekomst!

De Eusebius heeft een aantal initiatieven waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om de Eusebius een warm hart toe te dragen. Eerder werden Proef De Eusebius en de Eusebius Duckrace georganiseerd.

Voorzitter Peter Ruigrok aan het woord

Per 1 januar 2017 is Peter Ruigrok voorzitter van Stichting Eusebius Arnhem. Een belangrijke taak voor Peter Ruigrok is het aanboren van fondsen om de voortgang van de restauratie te kunnen financieren. Naast het binnengekomen geld voor de restauratie en de herbestemming, wil hij een beroep doen op particulieren en bedrijven voor een bijdrage te leveren.

Peter Ruigrok over zijn functie bij de Eusebius:

“Ik zie die toren al jaren in de steigers staan. Goed dat daar in 2019 een einde aan komt. Ik wil me ervoor inzetten dat de kerk een goede maatschappelijke en sociale functie krijgt. De bezetting omhoog brengen; de kerk rendabel laten functioneren. Het is de bedoeling zo te gaan werken dat we voor de exploitatie geen subsidie meer nodig hebben. Het is een prachtig gebouw; iedereen moet erheen komen. Bovendien vind ik het natuurlijk gewoon heel leuk om weer eens iets te doen in mijn eigen stad.”


Voor meer informatie over de campagne “Samen Sterk voor Eusebius!” mail naar gerdamulder@eusebius.nl  of bel naar  06 29090191