150 jaar Rode Kruis jubileumtentoonstelling

In het kader van het 150-jarige bestaan van het Nederlandse Rode Kruis reist een speciale jubileumtentoonstelling door het land en maakt een stop in de kapel van De Eusebius van 9 tot en met 17 mei.

Het Nederlandse Rode Kruis wil met de verhalen van vrijwilligers haar trots voor de hulpbereidheid en inzet van de(ze) vrijwilligers tonen. Daarnaast is het Rode Kruis ook een deel van het maatschappelijk culturele erfgoed dat we graag op een bijzondere wijze in beeld willen brengen.
De monologen, van elk ongeveer 2 minuten, zijn geschreven door Annet Bremen en Koen Caris en worden vertolkt door acteurs van het Nationaal Theater. De verhalen spelen zich onder andere af tijdens de Tweede Wereldoorlog , de treinkaping bij De Punt en de Boerenoorlog rond 1900.
Naast de monologen kunnen bezoekers in het tentoonstellingsmeubel kijken naar het filmpje ‘EHBO doe je zo’, een cursus van 150 seconden die gemaakt is in het kader van ons jubileum. Ten slotte kunnen zij een selfie maken met het kruis dat vervolgens weer getoond kan worden op de schermen in de kruizen en op de social media van het Rode Kruis.