Beeldhouwer Koen van Velzen vertelt…

De beeldhouwer die aan de luchtboogbeelden werkt schrijft regelmatig in zijn blog over hoe het gaat met het werk aan de luchtboogbeelden.

Beeldhouwer Koen van Velzen werkt samen met beeldhouwer Stide Vos. Afgelopen week ontvingen zij de beelden van de luchtboogbeelden expositie ‘Eusebius van dichtbij’ die tot eind september was te zien in De Eusebius. De beeldhouwers gaan komende tijd aan de slag met deze beelden.

Koen van Velzen schreef in augustus over zijn werk aan de luchtboogbeelden:

Het was een bonte verzameling die ik op mijn erf kreeg: de Noach en zijn ark die ik eerder beschreef, een hond, een blote dame met grote voeten en een gebroken nek plus een vogel, een erg blije leeuw met zijn poot in een vreemde stand, een dikke man die uit een grote pot drinkt, en een vogel waarvan we vermoeden dat het een Auerhoen moet voorstellen. Tenslotte heeft Stide nog een Trieste Das gehouwen. Tenminste, dat dachten we. Anderen dachten dat het een hond moest voorstellen, maar er was al een hond. Het zou ook nog een Verdrietig Berenjong kunnen zijn (zie de diashow onderaan voor de plaatjes ervan).

Beeldhouwer Koen van Velzen is zeer actief op Instagram. Volg hem om op de hoogte te blijven van de laatste werkzaamheden aan de luchtboogbeelden.