Rondleidingen

Rondleiding in der kerkzaal
Laat u verrassen tijdens een één uur durende rondleiding in de Eusebiuskerk. Onder leiding van een gids maakt u een wandeling door de eeuwen heen. Ondanks de verwoesting van de Eusebiuskerk in 1944 – 1945 zult u versteld staan van de bewaarde historische detail die terug gaan tot in de 11e eeuw.
Een rondleiding op maat is ook mogelijk. Graag van te voren aangeven.

Rondleidingen worden gegeven voor diverse doelgroepen in verschillende talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Op afspraak zien wij uw bezoek graag tegemoet.

Op afspraak kunnen speciaal op rolstoelers afgestemde rondleidingen worden gegeven.

Spontane rondleiding met gids

De Eusebiuskerk organiseert ook rondleidingen in de kerkzaal waarbij u niet vooraf hoeft te reserveren. Deze vinden plaats op vrijdag of zaterdag. Deze een uur durende rondleidingen in de kerkzaal starten om 12.00 uur en duren een uur. Kinderen zijn ook van harte welkom. Kijk voor de datum van de volgende rondleiding in onze agenda.

De Kerkzaal (m.u.v. de grafkelders) is rolstoel toegankelijk.

Kosten: € 5 euro p.p voor volwassenen. Kinderen tot en met 16 jaar betalen € 2,50 voor de rondleiding in de kerkzaal.

Rondleiding op de steigers
Nu de toren in de steigers staat, biedt dit ook een unieke kans om het gebouw op een heel bijzondere manier te beleven.
Er bestaat de mogelijkheid om, onder deskundige begeleiding, een bezoek te brengen aan de enorme bouwsteiger. Op tientallen meters hoogte staat u oog in oog met bijvoorbeeld  het vele beeldhouwwerk waaraan de kerk rijk is. U ziet de opbouw en architectuur van de toren vanuit een uniek perspectief en u krijgt inzicht in de reden waarom restauratie nodig is. Uiteraard biedt de steiger een prachtig en bijzonder uitzicht over de stad Arnhem.

U bereikt de steiger via de bouwlift aan de buitenzijde: een oer-degelijke installatie die voortdurend onder controle staat en die gebruikt wordt om tonnen aan bouwmateriaal en vele werklieden naar boven te vervoeren. De steiger-etages (‘steigerslagen’)  zijn afgeschut met veiligheidsnetten en breed genoeg om rustig rond de toren te kunnen wandelen.

11 en 18 augustus om 11.00 en 13.00 uur.

Kosten: €7,50

Spontane rondleidingen op de steigers

De Eusebiuskerk organiseert ook rondleidingen op de steigers waarbij u niet vooraf hoeft te reserveren. De rondleidingen worden maandelijks gehouden op zaterdag voor personen vanaf 8 jaar (in verband met veiligheid). Ze starten om 11.00 uur en 13.00 uur en duren een uur. Kijk in onze agenda voor de eerst volgende datum van de rondleiding op de steiger.

Bij extreem weer gaat de rondleiding op de steigers niet door.

Kosten: € 7 euro p.p voor volwassenen. Kinderen van 8 tot en met 16 jaar betalen € 3,50 voor de rondleiding op de steigers.

Meer informatie over rondleidingen
Voor informatie en reserveringen kunt u bellen met tel. 026-4435068
of een mail sturen naar  info@eusebius.nl.