Bouwwerkzaamheden: toren open, kerkzaal gesloten

Wegens bouwwerkzaamheden is de kerkzaal van de Eusebiuskerk van 1 april tot 1 september 2019 gesloten voor het publiek. Ook evenementen zullen gedurende deze periode geen doorgang kunnen vinden. Alle bouwwerkzaamheden zijn in september afgerond, voor de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem. 

De toren is wél geopend gedurende deze periode. Doordat het grootste gedeelte van de steigers rond de toren is verwijderd, is het uitzicht vanuit de glazen balkons nóg spectaculairder.

De komende maanden wordt de kerkzaal van de Eusebiuskerk ingrijpend verbouwd. In februari is de bouw van de ondergrondse serviceruimte gestart. Deze ruimte vervangt het noodgebouw met toiletten aan de noordzijde. Er komt een nieuwe entree in de zijbeuk. In de kerkzaal komt vloerverwarming en de houten vloer wordt vervangen. En een vaste tentoonstelling Verhalen uit de Eusebius krijgt een plek in de toren.

Doel is dat een groot deel van de bouwwerkzaamheden afgerond zijn voor de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem in september 2019. Om dit mogelijk te maken moet een groot aantal bouwwerkzaamheden tegelijkertijd worden uitgevoerd, waardoor de kerkzaal van 1 april tot 1 september niet toegankelijk is voor publiek.