Bouwwerkzaamheden: kerkzaal in 2019 enkele maanden gesloten

Wegens bouwwerkzaamheden zal de kerkzaal van de Eusebiuskerk van 1 april tot 1 september 2019 gesloten zijn voor het publiek. Ook evenementen zullen gedurende deze periode geen doorgang kunnen vinden. Alle bouwwerkzaamheden zijn in september afgerond, voor de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem.

Volgend jaar wordt de kerkzaal van de Eusebiuskerk ingrijpend verbouwd. In februari start de bouw van de ondergrondse serviceruimte. Deze ruimte vervangt de uitbouw aan de noordzijde. Er komen twee entrees in de zijbeuken. In de kerkzaal komt vloerverwarming en de houten vloer wordt vervangen. Het praalgraaf van Karel van Gelre verhuist naar zijn oorspronkelijke plek in het koor. En de vaste tentoonstelling Verhalen uit de Eusebius krijgt een plek in de toren.

Doel is dat alle bouwwerkzaamheden rond de Eusebiuskerk afgerond zijn voor de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem in 2019. Om dit mogelijk te maken moet een groot aantal bouwwerkzaamheden tegelijkertijd worden uitgevoerd, waardoor de kerkzaal van 1 april tot 1 september niet toegankelijk is voor publiek.

De toren is wél geopend gedurende deze periode. Doordat het grootste gedeelte van de steigers rond de toren afgelopen week is verwijderd, is het uitzicht vanuit de glazen balkons nóg spectaculairder.