Bridge to Liberation Experience 2016

Ieder jaar vinden in september de herdenkingen van de Slag om Arnhem plaats in Arnhem. Ook dit jaar zijn er weer verschillende activiteiten te in de stad in het kader van stil staan wat oorlog met mensen doet. In de Eusebius vinden diverse evenementen plaats rondom de herdenking.

Zondag 11 september start de Bridge to Bridge to Bridge vanaf de Eusebius. Bridge to bridge 2016
De Rabo Bridge to Bridge is hét hardloopevenement van Arnhem. Ieder jaar klinkt op de tweede zondag van september het startschot. Klik hier voor meer informatie. 

 

Bridge to the future 2016Vrijdag 16 september vind de conferentie van Bridge to the Future plaats. Met dit jaar als thema ‘Vrouwen en oorlogsgeweld’
Zijn vrouwen meer dan vroeger slachtoffer van geweld door de toename van het aantal burgeroorlogen en ongeregelde, strijdende partijen? Welke rol spelen vrouwen in oorlogssituaties, welke bijdrage leveren zij aan zowel de gevechtsvoering, als in het verzet en het voorkomen dan wel beëindigen van geweld, het bereiken van vrede en vrijheid? Sprekers zijn onder anderen oud-verzetsstrijdster Hebe Kohlburgge (102 jr) en minister Bert Koenders. Klik hier voor meer informatie. 

Zaterdag 17 september is er een multimediale voorstelling met film, live muziek, Nacht van de Eusebiusdans en literatuur tijdens De Nacht van de Eusebius.
De Nacht van de Eusebius vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem. Ooggetuigen vertellen over de Slag om Arnhem en unieke filmbeelden laten de verwoesting en wederopbouw van de stad zien. Aansluitend wordt de film ‘Theirs is the Glory’ vertoond. Klik hier voor meer informatie.