Erfgoedfestival geopend in Eusebiuskerk

Het Erfgoedfestival Over Grenzen is op woensdag 23 mei geopend in de Eusebiuskerk. Het festival gaat over de grenzen van Gelderland. De provincie was ooit één van de belangrijkste landen van West-Europa. Vooral door oorlogen wisselde de grens herhaaldelijk. De eerste grenslijnen werden overigens bepaald in het jaar 1096. Arnhem was één van de hoofdsteden in het hertogdom en de Eusebiuskerk speelde daarin een belangrijke rol. In de kerk ligt ook het praalgraf van één van de bekendste en belangrijkste hertogen van Gelre: Karel van Gelre.

Op de openingsdag zijn er al veel bezoekers in de tentoonstellingsruimte van de Eusebius.

Tijdens het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland opent de Eusebiuskerk in Arnhem zijn deuren om de geschiedenis van het Hertogdom Gelre te delen met bezoekers. Aan de hand van een korte film, een grote kijkkaart van de vier kwartieren van het hertogdom en een wandelroute door de kerk kunnen bezoekers ontdekken welke sporen van het Hertogdom Gelre ook nu nog zichtbaar zijn in de kerken.

 

Het Erfgoedfestival is geopend met een bijeenkomst in het provinciehuis in Arnhem en in de Eusebiuskerk. Klik hier voor meer informatie over het festival.

De ‘ridders van Gelre’ lopen met vlag samen met Limburgse gedeputeerde Teunissen en Gelders gedeputeerde Meijers van het provinciehuis richting de Eusebiuskerk.