Eusebius Art-Sale Pop-Up

De Eusebiuskerk is al meer dan vijf eeuwen een essentieel detail van de Arnhemse skyline. De 93 meter hoge toren trekt tot ver buiten de stad de aandacht als handig oriëntatiepunt. Deze beroemde kerk wordt het gehele jaar druk bezocht door de Arnhemmers zelf maar ook door talloze toeristen die elk met een persoonlijk doel naar de kerk komen.

Deze zomer en wel van woensdag 29 juli tot en met zondag 30 augustus zal een bezoek aan de beroemde Eusebiuskerk extra de moeite waard zijn. Dan organiseert Galerie Noordervliet en Willems, Arnhem in samenwerking met de Stichting Eusebius Arnhem in deze kerk een Art-Sale Pop-Up  speciaal voor verzamelaars van nieuwe en eigentijdse kunst.

Beelden, foto’s, schilderijen, tekeningen en mixed-media, objecten en keramiek van diverse nationaal en internationaal bekende kunstenaars vormen sámen één prachtige kunstverzameling! Een extra excuus voor een bezoek aan de kerk.

De stijlen van de werken lopen weliswaar ver uiteen maar juist die contrasten daarin zorgen voor de verbindende factoren met als resultaat een homogene collectie kunst die binnen de entourage van de statige Eusebius Kerk een prachtig podium heeft.

13 Kunstenaars presenteren tijdens deze Eusebius Art-Sale Pop-Up hun werk.

De schilderijen van Olivier Schimmel hebben een geheel eigen dynamiek. ‘Koortsige’ streken en transparante vlakken suggereren een vluchtigheid die verrassend intrigeert en fascineert.

Doro Krol (voormalig Nachtburgemeester van Nijmegen) plaatst in haar schilderijen verstilde figuren in serene vlakten maar maakt ook fraaie vergezichten, soms zelfs op pocketformaat. Dit werk staat in groot contrast met de stoere pasteuze landschappen van Hans Pruijn waarin men met de figuranten in het schilderij meekijkt richting de verre horizon.

De strakke, ingetogen lijnvoering in vaak primaire kleuren van Jacqueline Konijn vormt de unieke en kalme tegenpool van de intens kleurrijke, abstracte werken van de soms impulsief schilderende Nederlands/Australische Rie Sanderson.

De tekeningen en mixed-media van Leon Lobach ontroeren door de fragiele lijnvoering, zijn vrij werk is deels geïnspireerd op Rhinoceros Sutta (oude boedhistische tekst bestaande uit gedichten die eindigen op ‘Wander alone like a rhinoceros’) en dat is tevens de rode draad die door zijn werk loopt.

De foto’s van Lilith dagen uit tot het heroverwegen van ingeroeste denkpatronen. Haar werk is nooit wat het op het eerste gezicht lijkt. Stelt vragen en confronteert de kijker met zijn eigen vooroordelen en misvattingen. Haar foto’s blijken een wondermooie combi met de foto’s van Annalies Scheerhoorn die met haar werk een, wel heel bijzondere, kijk op het onderwerp ‘geschonden’ geeft. Ook zij confronteert de kijkers vanuit opmerkelijke standpunten met de werkelijkheid.

Joris Lugtigheid creëert in zijn fotografie o.a. ijle landschappen waarin de grens tussen fotograferen en schilderen niet lijkt te bestaan en waarin poëtische shoots afgewisseld worden met zinderende acties.

Jan Dikhoff gaat in zijn beelden vrijwel altijd uit van de menselijke figuur. Door de contouren te benadrukken en snoeihard overbodige stukken weg te snijden of te hakken ontstaan beelden die de zwaartekracht tarten.

De fragiele textiele objecten van Esther van Veldhuijzen werpen hun schaduw vooruit en blijken eveneens gebaseerd te zijn op de menselijke figuur. Als een mobile dansen ze in de ruimte.

Géraldine Lodders laat zien dat hoe meer lijnen men weglaat in objecten des te intrigerender ze de omgeving bespelen met afwisselend lichtdoorval en schaduwpartijen.

Gea Hosper is een eigenzinnig keramiste die altijd de grenzen van het (on)mogelijke opzoekt waardoor de thema’s en vormen in haar keramiek blijven boeien en vooral ook qua vorm, afwerking en kleur verrassen.

Van de verkoopopbrengst van deze eerste Eusebius Art-Sale Pop-Up (prijzen v.a. €50) wordt 15% geschonken aan de Stichting Eusebius Arnhem zodat deze verkooptentoonstelling ook bijdraagt aan het behoud van de kerk.