Eusebius en Gilde Stadswandelingen Arnhem

’t Gilde Stadswandelingen Arnhem heeft vandaag een schenking van € 5.000,00 gedaan aan de Eusebius ten behoeve van het adoptieplan luchtboogbeelden. Met deze schenking ondersteunt ’t Gilde de restauratie van de Eusebiuskerk, in het bijzonder van de versieringen van de kerk.

‘t Gilde Stadswandelingen Arnhem verzorgt wandelingen en rondleidingen in Arnhem. De gidsen zijn vrijwilligers, in het algemeen ouder dan 50 jaar en alle zeer geïnteresseerd in Arnhem. Tijdens die wandelingen en rondleidingen dragen zij hun kennis en achtergronden over over Arnhem, uit het heden, het verleden en de toekomst, in al zijn facetten. Zij vertellen over en wijzen op zijn cultuurhistorische monumenten en andere bezienswaardigheden, zijn geschiedenis en andere verhalen, zijn evenementen en andere attracties, kortom alles wat voor de gasten het weten waard is.

In het vorige jaar heeft ’t Gilde bijna 10.000 gasten door Arnhem begeleid. Aanzienlijk meer dan in vorige jaren. Van de extra opbrengst die daarmee is gegenereerd wil ’t Gilde een deel teruggeven aan de stad en daarmee een bijdrage leveren aan de uitstraling van Arnhem. Dat de Eusebiuskerk daarbij een centrale rol speelt, is duidelijk.

Alle 96 Luchtboogbeelden op de Eusebiuskerk moeten vervangen worden, deze beelden zijn geplaatst tijdens de wederopbouw maar inmiddels poreus, afgebrokkeld en verweerd.

Met het adoptieplan kan de productie van een nieuw beeld gefinancierd worden.

De beelden worden door beeldhouwers in de werkplaats van de Eusebius gekopieerd.

Stichting Eusebius Arnhem bedankt ’t Gilde hartelijk voor hun gift.

Foto’s door: Janneke Roelofs