Geopend: Eusebius Experience
Laden Evenementen

De Nacht van de Eusebius 

21 september 2019

  • Dit event is voorbij.

Een multimediaal evenement over de Slag om Arnhem – voorstellingen op 21 en 22 september.

Na de succesvolle primeur in 2016 wordt in september een nieuwe editie van De Nacht van de Eusebius gehouden. Een multimediaal evenement in de Eusebiuskerk over de Slag om Arnhem in september 1944, de evacuatie en de verrijzenis van de stad in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. In twee voorstellingen worden met video, muziek, dans, en theater bruggen geslagen: tussen heden en verleden, tussen Arnhem en de rest van de wereld en tussen generaties. Persoonlijke verhalen van toen lopen synchroon met persoonlijke verhalen van nu.

Het zijn verhalen die worden verteld door Arnhemmers die hier de oorlog hebben gezien, maar ook van kinderen en jongeren die recent oorlogen zijn ontvlucht. Door de ogen van deze getuigen wordt invoelbaar dat oorlog niet gebonden is aan één moment en plaats, maar dat het altijd en overal is. Er zijn altijd slachtoffers, er zijn altijd overlevenden en er is altijd de veerkracht van de mens die opnieuw wil beginnen.

De organisatie is in handen van Rotaryclub Arnhem in samenwerking met productiehuis De Nieuwe Oost, Rotaract Arnhem-Centrum en Stichting Eusebius Arnhem. Financieel mogelijk gemaakt door Gelderland Herdenkt en vele sponsoren.

Meer informatie en tickets

Gegevens

Datum:
21 september 2019
Evenement Categorieën:
,