Geopend: Eusebius Experience
Laden Evenementen

Eusebius by night

23 november 2019

17:00 - 21:00

De Eusebiuskerk is alweer een jaar het stralend middelpunt van Arnhem en dat vieren we graag met de inwoners van Arnhem. Op zaterdag 23 november transformeert het Kerkplein in winterse sferen met de ‘ontsteking’ van de sfeerverlichting. Deze avond is er een gratis programma voor jong en oud die de indrukwekkende Verhalen van de eeuwenoude kerk vertellen. Daarnaast kan je met korting de glazen balkons bezoeken en van het nachtelijk uitzicht van Arnhem by night genieten. Nieuw in de toren: een vaste expositie over de Slag om Arnhem. Op het terras van Café-brasserie Dudok kunnen kinderen  zelf een broodje bakken boven een knapperend vuurtje in een outdooroven (tot 19.00 uur).

Programma:

17.15 uur – feestelijke ‘opening’ van de sfeerverlichting door Wethouder Hans de Vroome, buiten op het Kerkplein (tussen de Eusebiuskerk en Dudok).
17.30 uur – Eusebiuskerk open. Gratis programma in de Kerkzaal:

  • Primeur: het zwaard van de Hertog van Gelreis er weer en is deze avond te zien! Restaurator Gotscha Lagidse heeft het oorspronkelijke zwaard van de hertog in ere hersteld en vertelt over de keuzes die hij maakte.
  • Er is een rondleiding door de indrukwekkende expositie De Mix ‘Stilte’ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem. Arnhemse fotograaf Suzanne Valkenburg verzorgt de rondleiding. De samensteller van deze expositie Rafaël Philippen van Stichting Beeldmix is ook aanwezig. Deze avond is de expositie, die in samenwerking met Museum Arnhem tot stand is gekomen, prachtig uitgelicht! Rondleidingen: start 19.30 uur en 20.30 uur
  • Tijdens de Nacht van de Eusebiusvormden de verhalen van vluchtelingen de rode draad van het multimediale evenement. Deze avond laten we deze verhalen op videoopnieuw zien; van Arnhemmers die hier de oorlog hebben gezien, maar ook van kinderen en jongeren die recent oorlogen zijn ontvlucht. Door de ogen van deze getuigen wordt invoelbaar dat oorlog niet gebonden is aan één moment en plaats, maar dat het altijd en overal is. Er zijn altijd slachtoffers, er zijn altijd overlevenden en er is altijd de veerkracht van de mens die opnieuw wil beginnen.
  • Er zijn rondleidingen door de kerkzaal op basis van voldoende animo. Melden bij de kassa.
  • Kinderrondleiding over de geheimen van de Eusebius en het mysterie van het verloren zwaard van Hertog van Gelre! Rondleidingen: start 17.30 uur, duur ca 30 minunten.

Ingang via de nieuwe hoofdingang aan de zijde van de Jansbeek. Aanmelden voor rondleidingen bij de kassa in de hoofdingang. Ticketverkoop glazen balkons bij de kassa. De presentatie van het zwaard en de video van de Nacht van de Eusebius zijn doorlopende presentaties.

Toegang:
Kerkzaal en programma zijn gratis te bezoeken.
Glazen balkons met korting: 5 euro volwassenen / 2,5 euro kinderen.
(Vrienden en Eusebianen gratis op vertoon van uitnodiging)

Gegevens

Datum:
23 november 2019
Tijd:
17:00 - 21:00
Evenement Categorie: