Geopend: Eusebius Experience
Laden Evenementen

Requiem – W.A. Mozart

22 februari 2020

19:30 - 23:00

€52,50

  • Dit event is voorbij.

Requiem – W.A. Mozart. Ook zijn beroemde Krönungsmesse en het door hem op 14-jarige leeftijd ‘gestolen’ Miserere mei van Allegri. Het werk is geliefd door de spectaculaire hoge C’s voor sopraan.

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands – Olga Zinovieva, sopraan – Sytse Buwalda, countertenor – Martinus Leusink,  tenor – Thilo Dahlmann,  bas & Pieter Jan Leusink, dirigent

Mozart Requiem
Het Requiem van Mozart werd door de film ‘Amadeus’ bekend bij het grote publiek en is misschien wel het meest indrukwekkende werk van deze jonggestorven componist. Mozart schreef het vlak voor zijn eigen dood, in opdracht van een anonieme opdrachtgever. Het Requiem roept in noten gevoelens van rouw, angst en verdriet op. Maar tegelijk ook hoop, licht en schoonheid. In de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en historische kerken door heel Nederland brengt dirigent Pieter Jan Leusink met zijn Bach Choir & Orchestra of the Netherlands het stuk tot leven.

Krönungsmesse
De feestelijke Krönungsmesse laat een heel andere Mozart horen. De aartsbisschop bepaalde bij de kroning van de koning van de Bohème dat de mis niet langer dan 45 minuten mocht duren. Ondanks, of misschien wel juist door deze beperking, straalt de mis van vitaliteit en energie.

Allegri’s Miserere mei
Miserere mei mocht van het Vaticaan niet door anderen worden gezongen. Nadat de 14-jarige Wolfgang Amadeus Mozart Allegri’s Miserere mei had gehoord in de Sixtijnse kapel in Rome, noteerde hij het eenmaal thuis gekomen. Dankzij het wonderkind kunt u genieten van een van de mooiste composities uit de muziekgeschiedenis.

Entree en informatie
Het concert wordt georganiseerd door St. Barokconcerten Nederland. De prijs per ticket is € 52,50. Wil je kaartjes bestellen of meer informatie over het concert? Klik dan hier. Bellen kan via telefoonnummer: 0900 – 8191 (45 cent per minuut).

 

Gegevens

Datum:
22 februari 2020
Tijd:
19:30 - 23:00
Kosten:
€52,50
Evenement Categorie:

Locatie

Eusebiuskerk
Kerkplein 1
Arnhem, Gelderland 6811 EB Nederland
+ Google Maps