Laden Evenementen

Uitnacht

25 januari 2019

17:00 - 22:00

  • Dit evenement is voorbij.

Vier kunst en cultuur op vrijdag 25 januari 2019 tijdens de 2e editie van de Arnhemse Uitnacht. Gedurende de hele avond én nacht kun je genieten van diverse evenementen en programma’s verspreid over de binnenstad van Arnhem. Meer dan zestig culturele instellingen, organisaties, liefhebbers, makers en artiesten brengen kunst en cultuur in de openbare ruimte, in de cultuurhuizen én op onverwachte plekken in de stad.

Tijdens de Uitnacht kun je de Eusebiustoren/lift op voor €2,50.

In de Eusebiuskerk is die avond  en theatrale en filmische zoektocht van DeJong &DeWitte te zien.

‘Ik Was Hier’ van DeJong&DeWitte is een theatrale en filmische zoektocht naar het verhaal van een buurtgenoot. Zijn bestaan was niemand opgevallen, zijn leven ging onopgemerkt voorbij. Met een iPod in de hand betreden we zijn huis; welke geheimen geven zijn koffiekopje, zijn stoel of zijn trui nog prijs? Kunnen wij zijn dromen en verlangens nog vangen? En wat zegt dit voorval eigenlijk over ons.

Tijdens de UITnacht tonen DeJong&DeWitte in de Eusebiuskerk een teaser van deze voorstelling die dit jaar op meerdere festivals te zien zal zijn. Een doorlopend programma van ±15 minuten.

‘Ik Was Hier’ is een theatrale en filmische route waarin we dwars door de realiteit op zoek gaan naar het verhaal van een buurtgenoot wiens bestaan niemand was opgevallen.

Met een iPod in de hand betreden we het huis -en daarmee het voorbije leven- van de onbekende man. Welke geheimen geven zijn koffiekopje, zijn stoel en of zijn trui nog prijs? Kunnen wij zijn dromen en verlangens nog vangen? Aan de hand van zijn achtergebleven spullen -de laatste tastbare bewijzen van zijn bestaan- kijken we niet alleen terug op zìjn leven; wat zegt dit voorval eigenlijk over ons?

Vanuit dit documentaire uitgangspunt brengen DeJong&DeWitte met ‘Ik Was Hier’ een ode aan de ongeziene mens.

Vanuit hun veelzijdige achtergrond in beeldende kunst, vormgeving, film en theater creëren DeJong&DeWitte een geregisseerde kijk- en luisterervaring, waarbij ze alle gebruikte disciplines onlosmakelijk aan elkaar weten te verbinden. Zo destilleren de makers kleine, intieme verhalen uit ongrijpbare thematieken rondom de grote vragen van het bestaan.

Om vanuit aandacht voor detail, subtiliteit en poëzie, toe te werken naar een gedeelde, geconcentreerde ervaring met hun publiek.

 

 

Gegevens

Datum:
25 januari 2019
Tijd:
17:00 - 22:00