Fashion- en design vierdaagse ‘Arnhemse Stockdagen’

Arnhem staat van 22 t/m 25 juni 2017 vier dagen lang in het teken van mode, product design en accessoires. Speciaal voor deze editie van de Arnhemse Stockdagen wordt de prachtige Eusebiuskerk, ook bekend als de Grote kerk, omgetoverd tot een gigantische pop-up store. Daarnaast zetten ook de Arnhemse ontwerpers en winkels in het centrum en het modekwartier hun voorraadkasten weer open. Naar verwachting verkopen 125 tot 150 deelnemers uit de Nederlandse mode en designwereld er hun werk dit jaar. MODE

EN DESIGN VOOR IEDEREEN

Sinds de start in 2011 zijn de Arnhemse Stockdagen uitgegroeid van een kleinschalige “markt” met 10 lokale Arnhemse modeontwerpers tot een groot evenement waar modeontwerpers en product designers uit het hele land samenkomen. De missie; mode en design bereikbaar maken voor het grote publiek blijkt een gouden formule. Meer en meer ontwerpers en bezoekers uit binnen- en buitenland vinden hun weg naar deze Arnhemse mode en design vierdaagse.
VAN MONDRIAAN TOT MIXER

Ter ere van het 100-jarig bestaan van kunststroming De Stijl, waar Mondriaan toe behoorde, is 2017 landelijk uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. De Stijl heeft nog steeds een grote invloed op hedendaagse kunst, design, architectuur en gebruiksvoorwerpen en werkt daarom door in het werk van hedendaagse productdesigners. De Arnhemse Stockdagen sluiten dan ook naadloos aan op dit thema en daarom is er gekozen voor een internationaal aansprekende beeldtaal in Stijl – op z’n Mondriaans.
Directeur Sophie Schijf: “We zijn enorm gegroeid zonder onze missie uit het oog te verliezen. We staan op de kaart bij Nederlandse ontwerpers, de lokale winkelier en de modeliefhebber en we trekken naast de Nederlandse bezoekers ook steeds meer mode en Dutch design liefhebbers uit België en Duitsland. We zijn er trots op dat deelnemers van het eerste uur zoals Spijkers & Spijkers, Sjaak Hullekes, Elsien Gringhuis, Philomijn, Trix & Rees en Humanoid nog altijd verbonden zijn met ons evenement.” Door die geweldige groei van de afgelopen jaren moest de organisatie dit jaar op zoek naar een nieuwe locatie waar alle deelnemers zonder eigen winkel of atelier in Arnhem kunnen verkopen. Deze hoofdlocatie werd gevonden in de prachtige, lichte en ruime Eusebiuskerk, of Grote kerk, aan het kerkplein.
DESIGN BORREL & BINGO

Traditiegetrouw vindt op vrijdagavond de openingsborrel plaats. Dit jaar wordt deze borrel gecombineerd met de vorig jaar geïntroduceerde Designbingo. Een evenement met een knipoog dat vorig jaar een groot succes was. Ook dit jaar zitten er weer prachtige ontwerpen van de hoofdsponsor (Sofacompany) en vele andere deelnemers in de prijzenpot. DEELNEMERS 2017 Naar verwachting maken in 2017 tussen de 125 en 150 grote en kleinere deelnemers hun opwachting. Een greep uit de lijst deelnemers waarop je kan rekenen: Trix en Rees, Humanoid, Elsien Gringhuis, by Sanne Jansen, Philomijn, Van van den Dungen, Dutchess, Anna Treurniet, Studio Lenneke Wispelwey, Jones Arnhem, Trickle Down Fabrics, Meijer&Floor, Erik Stehmann, Klaas Kuiken, en Arnhem Coming Soon.

Binnenkort wordt de volledige deelnemerslijst gepubliceerd op www.arnhemsestockdagen.nl.

Hier kun je ook terecht voor alle overige informatie over dit evenement. Vanaf juni is in heel Arnhem het programmaboekje verkrijgbaar. De Arnhemse Stockdagen vinden plaats tijdens het Fashion en Design Festival Arnhem. Voor actueel nieuws en meer voorpret: www.facebook.com/arnhemsestockdagen