Gastheer voor zaterdag en/ of zondag

Gastheer voor de zaterdag en/of zondag

Taakomschrijving

De gastheer is o.a. liftgids en gaat met de bezoeker mee in de panoramalift naar het uitzichtpunt. De liftgids vertelt  de bezoeker achtergrondinformatie over de Eusebiuskerk en de restauratie.

Informatie verstrekken over de Eusebiuskerk en de activiteiten (zoals evenementen, beurzen, concerten en tentoonstellingen) in de kerk. Wij zijn een VVV agentschap en geven daardoor ook informatie over Arnhem en omgeving.

Wij zijn op zoek naar een mannelijke vrijwilliger vanwege de veiligheid en (?) met betrekking tot het openen en sluiten van de kerk.

Werktijden

Zaterdagochtend en middag of zondagmiddag

Uitgebreide taakomschrijving

De gastheer gaat als liftgids iedere rit met de bezoeker mee naar het uitzichtpunt op 73 meter hoogte. Hij zorgt ervoor dat de lift niet overbelast wordt en geeft uitleg over het carillon, het beiaard en de restauratie van de toren. Beantwoordt vragen van de bezoeker over de Eusebiuskerk. Ook kan de liftgids informatie geven over wat er te zien is vanaf het uitzichtpunt en (naar gelang de drukte) in de kapellen in de aankomsthal.

Daarnaast kan het voorkomen dat de gastheer op sommige dagen ook gevraagd wordt voor de verkoop van entreebewijzen voor de kerkzaal, panoramalift, de expositie De Slag om Arnhem- 70 jaar na dato, en artikelen uit de Eusebius- en de VVV-shop.

U opent en sluit de kerk van de desbetreffende dienst.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Is goed verstaanbaar, is proactief en heeft interesse in cultuur. Heeft geen hoogtevrees en is niet angstig ingesteld. Een gastheer is klantgericht, heeft een open houding en ziet er verzorgd uit. Hij kan met een kassa en computer omgaan.

Wat maakt het werk de moeite waard?

Het is een afwisselende baan met leuke contacten met (buitenlandse) toeristen en u krijgt de mogelijkheid om evenementen te bezoeken in de kerkzaal.

Eén maal per jaar wordt er een gezellig personeelsuitje georganiseerd en er vinden regelmatig informatiebijeenkomsten plaats.

Wij maken graag gebruik van de talenten van vrijwilligers.

Biedt de organisatie scholing aan?

De liftgids wordt ingewerkt door een deskundige collega.

Lees meer over de vacature en reageer via g.opdewoert@eusebius.nl of de Vrijwillige Inzet Arnhem

Klik hier voor de directe link naar de vacature.