Kerkzaal weer open voor bezoekers

Vanaf 2 mei a.s. is de kerkzaal weer te bezoeken! Van maandag tot en met zaterdag is de kerkzaal open om te bezoeken van 10.00 tot 17.00 en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

De kerkzaal is in meerdere opzichten een bijzonder stuk geschiedenis van Arnhem en Gelderland. De belangrijkste bouwheer van De Eusebius van Karen van Egmond, Hertog van Gelre. Zijn praalgraf heeft een prominente plek in de kooromgang van de kerkzaal. Ook is zijn wapenuitrusting te bewonderen. De kerkzaal is een weerspiegeling van wat Arnhem heeft meegemaakt door de eeuwen heen. Zoals Karel van Egmond, de beeldenstorm, de tweede wereldoorlog en de wederopbouw. Onder de kerkzaal kunt u de grafkelders bekijken met o.a. de overblijfselen van de neven van Willem van Oranje.

Bekijk hier waarom de kerkzaal het waard is om te bezoeken. Ook voor kinderen is de kerkzaal leuk om te bezoeken. Er is tevens een speurtocht over de zeven dwergen.

Afgelopen maanden was de kerkzaal niet te bezoeken voor toeristen omdat Het Gelders Orkest & Musis repeteerde in de kerkzaal en er vele concerten plaats vonden. De kerkzaal is gesloten wanneer er evenementen plaats vinden. Bekijk onze agenda voor uw bezoek.