Luchtboogbeelden in het atelier van beeldhouwer Koen van Velzen

De oude luchtboogbeelden zijn van de luchtbogen van De Eusebius gehaald om te worden gekopieerd, waarna ze worden terug geplaatst. Vanaf 3 juli zijn de luchtboogbeelden te zien in de kerkzaal.

Beeldhouwer Koen van Velzen en Stide de Vos kopiëren de oude luchtboogbeelden. Beeldhouwer Koen van Velzen schrijft in zijn blogs over het beeldhouwwerk wat hij voor De Eusebius maakt. Hij begon met het luchtboogbeeld van Noach.

Het eerste beeldje waar ik mee begon is Noach zelf, met iets aan zijn mond. Ik dacht eerst dat hij een drinkbeker van een koehoorn beet had, en in een dronken bui omgekeerd in zijn mond had gestoken. Maar nu ben ik daar niet zo zeker meer van, het lijkt wel meer een toeter. In het boek Genesis staat het hele verhaal, maar ik heb het in een vorig bericht nog even samengevat, als je het wilt lezen. In ieder geval staat er aan het eind nog een stuk over een dronken bui van Noach. Maar hier heeft hij dus een blaasinstrument, kennelijk. In plaats van dat Noach toeter is, blaast hij op een toeter.

Lees meer op het blog van Beeldhouwerij Koen van Velzen. 

Beeldhouwerij Koen van Velzen is ook actief op Facebook en Instagram.