Kom naar de introductie van het boek De Slag om Arnhem

De Slag om Arnhem – een avond met Antony Beevor
 
Een bijzondere lezing van meesterverteller Antony Beevor over zijn nieuwe boek De Slag om Arnhem. Met als speciale gast burgemeester Ahmed Marcouch. Op maandagavond 23 april om 19.30 uur in de Eusebius te Arnhem.
 
Maandag 23 april verschijnt het nieuwe boek van de eminente historicus en meesterverteller Antony Beevor: De Slag om Arnhem. Gebruikmakend van nieuw Brits, Amerikaans, Pools, Duits én Nederlands archiefmateriaal schetst hij de lotgevallen van soldaten en burgers en ontdoet hij deze beroemde veldslag van zijn mythen.
Maandagavond 23 april wordt De Slag om Arnhem officieel gelanceerd in de Eusebiuskerk te Arnhem. Beevor zal uitgebreid vertellen over zijn boek en overhandigt het eerste exemplaar aan burgemeester Ahmed Marcouch. Vervolgens zal Beevor worden geïnterviewd door Robert Voskuil, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en autoriteit op het gebied van de Slag.
 
De Slag om Arnhem
Met: Antony Beevor, burgemeester Ahmed Marcouch en Robert Voskuil
Maandag 23 april, 19.30 uur – 22.00 uur
Entree €10,-
In ‘De Slag om Arnhem’ geeft gerenommeerd historicus en meesterverteller Antony Beevor, auteur van bestsellers als ‘D-Day’ en ‘Stalingrad’, met veel oog voor de militaire en politieke beslissingen, een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem. Een van de grootste luchtlandingen uit de oorlog, een heroïsche strijd die negen dagen duurde, een catastrofale misrekening van de Britten en de laatste overwinning van Adolf Hitler. Gebruikmakend van nieuw archiefmateriaal schetst hij de lotgevallen van soldaten en burgers en ontdoet hij de veldslag van zijn mythen. Antony Beevor komt met een nieuw standaardwerk over de Slag om Arnhem: een uitputtende geschiedschrijving met alle militaire details en aandacht voor de menselijke verhalen. ‘Beevors grote talent is zijn vermogen soepel in en uit te zoomen op de strategische beslissingen op hoog niveau en de lotgevallen van de soldaten en burgers aan het front. Hij toont de oorlog in al zijn gruwelijkheid en onmenselijkheid.’ Bron: Historisch Nieuwsblad