Meike Verhagen nieuwe directeur Eusebius

Vanaf 1 juli 2018 is Meike Verhagen directeur van De Eusebiuskerk Arnhem. Momenteel is zij teamleider sponsoring & fondsenwerving bij het Nederlands Openluchtmuseum. Verhagen volgt Petra van Stijn op die onlangs voorzitter werd van de ondernemersvereniging Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA). De nieuwe directeur bouwt voort op de bestaande ambities om de Eusebius in 2019 van de steigers te ontdoen en 75 jaar Slag om Arnhem groots te herdenken.
“Met Meike Verhagen hebben we iemand aangetrokken die zich bewezen heeft op het gebied van cultureel ondernemerschap, relatiemanagement en public relations. Dat zijn vaardigheden die de komende jaren hard nodig zijn om de ambities van de Eusebius, die in 2019 uit de steigers gaat, een boost te geven”, aldus bestuursvoorzitter van Stichting Eusebius Arnhem (SEA) Peter Ruigrok. “Het vizier is komend jaar gericht op het groots herdenken van 75 jaar Slag om Arnhem en de plannen voor een vaste tentoonstelling.”

Verhagen (1980) is opgeleid tot kunsthistoricus en commercieel econoom en werkt sinds 2015 voor het Nederlands Openluchtmuseum. Zij begon haar loopbaan bij Sonsbeek 2008 en werkte na afloop voor twee edities van de Arnhem Mode Biënnale (nu State of Fashion). Aan de Eusebius koestert zij warme herinneringen: in 2009 begeleidde zij de pers tijdens het bezoek van Máxima aan de biënnale die toen in de Eusebius was gehuisvest. Na afloop van de biënnale was Verhagen in opdracht van de brancheorganisatie van universiteiten (VSNU) het contactpersoon voor de Tweede Kamer. Ook was zij enkele jaren woordvoerder van het collegebestuur van de Hogeschool van Amsterdam.

Verhagen over haar nieuwe rol: “De Eusebius heeft het in zich om één van dé trekpleisters van Arnhem te worden. Ik mag voortbouwen op een stevig fundament dat door het huidige team, het bestuur en vorige directeuren is gelegd. Dat fundament bestaat onder meer uit een prachtig gerenoveerde toren en de toevoeging van twee glazen balkons. Maar ook ligt er een sterk ondernemersplan waar ik uit kan putten en is er een warm netwerk van betrokken partners. Ik zie er naar uit om de organisatie verder te professionaliseren en samen te mogen werken met kundige en enthousiaste medewerkers en vrijwilligers.”