‘Onderzoek: Eusebius nationale modekerk’

MEDIA: De Arnhem Mode Biënnale zou gebaat zijn bij een vaste locatie, zo stelt BMC. Het onderzoeksbureau, dat onderzoek deed naar de vierde modebiënnale die in juni plaatsvond, adviseert een toplocatie in het hart van de stad en suggereert de Arnhemse Eusebiuskerk als ‘nationale modekerk’.Ook het toekomstige Rijnboogkwartier wordt genoemd als mogelijke locatie voor het tweejaarlijkse mode-evenement. De slecht bezochte locatie op het afgelegen terrein van Akzo Nobel was geen succes. ‘Te ver’ en ‘onvindbaar’, was afgelopen zomer een veelgehoorde klacht.

Gesuggereerd wordt om in het vervolg binnen de hoofdexpositie ruimte temaken voor gevestigde namen en ontwerpers met een ArtEZ-achtergrond om de binding met de stad te versterken. ‘Het artistieke concept moet belangrijk zijn, maar niet heilig’, aldus BMC.

De evaluatie van BMC bevat aanbevelingen die door zowel de provincie als gemeente worden ondersteund. Gedeputeerde Annemieke Traag: “Wij vinden de Arnhem Mode Biënnale van groot belang voor de stad en de regio, zowel in economisch als in cultureel opzicht. We denken ook dat er nog veel meer kansen benut kunnen worden om zo de betekenis voor de Gelderse creatieve industrie te vergroten.”

(bron de Gelderlander, 4 oktober 2011)