Oud en jong luiden klokken voor de kerk

Anneke van der Griend en  Sophia Liebeton (10) luiden op zaterdag 21 januari om 13.00 uur de grote klokken van de Eusebiuskerk te Arnhem. Zij luiden letterlijk de Kerkbalans 2017 in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen.

Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans
Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oudkatholieke Kerk. De kerk heeft een onmisbare plek in de samenleving. Voor de een is het een plek waar je samenkomt, waar je geïnspireerd wordt of vrienden ontmoet. De kerk verbindt. Voor de ander een plek waar je het leven deelt en rust vindt. Omdat de kerk geld kost, bestaat de actie Kerkbalans. De actie loopt van 21 januari tot 5 februari 2017.

Klokken luiden
Door de klokken te luiden vraagt de kerk om aandacht voor het belang voor vele maatschappelijk- en geestelijke activiteiten in Arnhem en elders die de kerk ontwikkelt. Zo ondersteunt de kerk de opvang van dak- en thuislozen. Geeft lezingen en themabijenkomsten over maatschappelijk relevante zaken. Doet aan buurt en jongeren werk, maar organiseert ook ontmoetingsplekken in Arnhem voor jongeren, jong volwassenen en volwassenen. Een scala van activiteiten die niet altijd even zichtbaar zijn, maar noodzakelijk voor een leefbare samenleving.

In heel Nederland
Kerkbalans is een landelijke actie. Op meer dan 120 plaatsen door heel Nederland klinken tegelijk de kerkklokken om samen stil te staan bij de positie van de kerk in de maatschappij. Lees meer op www.kerkbalans.nl/inluiden