Restauratie harnas Karel van Gelre

Het harnas van hertog Karel van Gelre hangt al bijna vijfhonderd jaar hoog aan een pilaar in de Arnhemse Eusebiuskerk en is één van de topstukken uit de Gelderse en nationale geschiedenis. Het harnas en de figuur zijn dringend aan restauratie toe. Dankzij een geslaagde crowdfunding zijn de restauratiekosten van 20.000 euro gedekt.

Geweldig dat we dit belangrijke cultureel erfgoed voor toekomstige generaties kunnen bewaren! De restauratie van het harnas gaat plaatsvinden in de maand juni, de exacte tijden worden op de website vermeld.

Met dank aan onze Eusebius Fellows Esther Boekhorst met Media Managers voor het maken van de promotiefilm en Jan Adelaar | Fotografie voor de fraaie foto’s gemaakt tijdens de GELREDAG op 12 januari in de Eusebiuskerk.

Dank u wel voor uw royale donaties!

Vele donaties hebben wij mogen ontvangen, geweldig om te zien dat de crowdfunding voor de restauratie van het harnas succesvol is verlopen!

Zie ook www.voordekunst.nl voor updates van de crowdfundactie.

Van de volgende stichtingen ontvingen wij bijzonder royale schenkingen:
– Stichting Rudolf Julius Hijman
– Stichting de Roos-Gesink
Poorters van de Stad Arnhem

Ook heel veel dank gaat uit naar de Ridders van Gelre & omroep Gelderland, provincie Gelderland en DAAN advocatuur & notariaat. Buur DAAN legde de allerlaatste duiten in het zakje waarmee de crowdfunding tijdig en met meer dan 100% kon slagen.

Het harnas wordt in de maand juni in de Raadskapel van de Eusebiuskerk gerestaureerd. U kunt straks zelf een kijkje komen nemen!

Gelredag 12 januari 2019, start crowdfunding restauratie harnas

Deze diashow vereist JavaScript.