Programma Eusebius tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 12 september

De Eusebiuskerk is zonder meer Arnhems voornaamste monument van geschiedenis en kunst. De huidige restauratie biedt de mogelijkheid om bij dit monument onder de huid te kruipen. Een kans die Open Monumentendag Arnhem – zeker binnen het thema Kunst & Ambacht – niet aan zich voorbij kon laten gaan. Dankzij de Eusebiuskerk en de School of Heritage kunt u dit zelf ervaren!

I Openstelling van de werkplaats:
Op de werkplaats rondom de kerk zijn deze dag ambachtslieden aan het werk die betrokken zijn bij de restauratie van de Eusebius. Steenhouwers, schilders, stukadoors en andere ambachtslieden vertellen u graag over hun bijzondere werkzaamheden en ervaringen. Ook zijn er diverse power point presentaties en filmpjes over het m├ętier van restaurateur te zien.

II Rondleiding in de toren
Peter Koelewijn, bouwmanager van de restauratie van de Eusebius, leidt u graag rond in de toren. Vanwege veiligheidsvoorschriften is het bezoek aan de toren louter toegankelijk voor gezonde en mobiele personen van 14 jaar en ouder. De maximale groepsgrootte is 15 personen. Het dragen van een valhelm is verplicht; er zijn ter plekke voldoende helmen aanwezig.
De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.
Aanvang: 11.00 uur, verder ieder heel uur

III Workshop Beeldhouwen
Onder leiding van een meester-ambachtsman maakt u kennis met de basistechnieken van het beeldhouwen en gaat u met een heus beeldhouwwerkje naar huis. Het materiaal waar u in werkt is mergel. Per workshop geldt een maximum van 15 deelnemers.
Vooraf inschrijven via openmonumentendagarnhem@gmail.com o.v.v. Eusebius
Workshop 1: 11.00 – 12.30 uur
Workshop 2: 13.00 – 14.30 uur
Workshop 3: 15.00 – 16.30 uur

Programma Open Monumentendag