Schenking Bank Giro Loterij

Vandaag heeft de BankGiroLoterij €500.000,- uitgereikt aan de Eusebiuskerk in Arnhem.

De Eusebius had in 2017 een aanvraag ingediend voor het aanbrengen van zijentrees in het schip en infrastructuur voor de herbestemming van het schip te realiseren.

De toegang van de grafkelders wordt verbeterd, een museumwinkel kan ingericht worden, de akoestiek in de Raadskapel en de toegang van de hoofdentree kunnen met het geld verbeterd worden.

De aanvraag van de vergunning is in voorbereiding, er wordt op zo kort mogelijke termijn een planning gemaakt om de werkzaamheden uit te voeren.

In ieder geval voor september 2019, 75 jaar herdenking Slag om Arnhem, zullen de plannen gerealiseerd worden.

Foto door Jurgen Jacob Lodder

Belangrijke steun voor cultureel erfgoed Nederland
De schenking aan de Eusebiuskerk in Arnhem is alvast bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 20 februari plaatsvindt in het Singer Laren. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dan een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties, waaronder de Eusebiuskerk.
Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2018 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt. Vorig jaar was dit een bedrag van ruim 66,9 miljoen euro. Ook verrast de loterij dan andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project. Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.