Tweede Eusebius by Night

Op 17 december was er weer een “Eusebius by night”. De avond was mooi, niet regenachtig en na een dertigtal minuten behoorlijk helder. Dat was ook duidelijk te merken aan de reactie van de mensen die deze avond hebben bezocht. De drukte was wel minder, hoewel er daardoor meer tijd genomen kon worden om uitleg te geven. Er waren verschillende opmerkingen over hoe mooi men het uitzicht vond, en dat men dit schouwspel eigenlijk niet had verwacht. Juist de (ijzeren) kerstboom op het Gele Rijdersplein was wel een iets wat bezoekers verbaasde. Kort er voor waren sommigen net daar geweest, en vanuit de toren was het weer een totaal ander gezicht.

Zeker werd er ook uitleg gegeven aan de aanwezige bezoekers, die ook geregeld vroegen waar zij of hij ongeveer hun huis moest zoeken. Zij gaven zelf aan dat voor hen de oriëntering iets moeilijker was. Zeker omdat sommigen er voor de eerste keer waren. Ook was er ook een moment waarop de aanwezigen even stil werden.

Het was het moment dat de klokken gingen luiden, voor de samenzang die in het schip van de kerk plaats zou hebben. Dit luiden van de klok, zo leek het, drong diep door tot de op dat moment

Bij de eerste slagen leek het, dat het een moment van bezinning was terwijl men een blik over de verlichte stad had. Zoals natuurlijk gebruikelijk, werden camera’s weer volop gebruikt om het moment vast te leggen en later nog eens te bekijken.

Door liftgids Theo Vink

De volgende, en tevens laatste, Eusebius by Night is op vrijdag 29 december van 19.00 tot 21.00 uur.