UIT Boulevard afgelopen weekend

Afgelopen zondag was de start van het culturele seizoen tijdens de UIT boulevard. Door de hele binnenstad waren culturele instellingen open voor publiek en op het kerkplein was van alles te doen. De Eusebius deed ook mee met o.a. een leuk binnen- programma.

Stadsorganist Johan Luijmes bespeelde drie maal kort het orgel. Een aantal bezoekers zat al te wachten voordat hij begon. Johan Luijmes speelde heerlijke en vrolijke klanken op het beroemde Strümphlerorgel.

Twee gidsen gaven een korte rondleiding in de kerkzaal. Veel bezoekers waren blij verrast dat de geschiedenis van de Eusebiuskerk terug gaat tot het jaar 1000 en dat de Eusebius beschikt over grafkelders.

Er bestond de mogelijkheid voor de kinderen om hun eigen Eusebiustoren te maken. De architect had een mooie bouwplaat getoverd en er was een prachtig voorbeeld voor het knutselen van een toren naar eigen idee. Een aardig groepje kinderen is enthousiast heel creatief, al of niet met hulp, bezig geweest.
De kinderen die liever avontuur gingen opzoeken, deden de Walt Disney speurtocht alleen, of met een beetje hulp van de ouders.