Uitje met de vrijwilligers van de Eusebius op 21 november 2016

Ook dit jaar werd weer een uitstapje georganiseerd voor de vrijwilligers van de EUSEBIUSKERK als dank voor hun zeer gewaardeerde inzet.

Na een feestelijke ontvangst in de kerk gingen 36 vrijwilligers met een bus naar Nijmegen waar een bezoek werd gebracht aan Het Muzieum. Een zeer bijzonder bezoek, want het Muzieum biedt bezoekers een verrassende en unieke beleving doordat men zelf kan ervaren hoe het is  om het is om blind of slechtziend te zijn. Onder begeleiding van een blinde-of slechtziende gids werd, na een kopje koffie met koek en uitleg, begonnen aan een ontdekkingstocht in het donker.
Verschillende belevingen maakten ons bewust van de obstakels maar ook van de mogelijkheden die een visuele beperking met zich meebrengt. Jammer genoeg waagden niet alle vrijwilligers zich aan deze unieke ervaring. Na ons bezoek aan Het Muzieum vertrokken we naar kasteel Doornenburg waar een heerlijk koud/warm buffet voor ons klaarstond.

Na een heel gezellige maaltijd kwam er een eind aan ons uitstapje met veel dank aan de organisatoren ervan: Paulien en Guus.

Klara van den Berg (bestuurslid Stichting Eusebius Arnhem)