Vacature: Liftgids

Liftgids

Taakomschrijving

De liftgids gaat met de bezoeker mee in de panoramalift naar het uitzichtpunt. De liftgids vertelt de bezoeker meer informatie over de Eusebiuskerk en de restauratie.

Werktijden

Eén middag of één ochtend in het weekend in de periode van mei t/m september.

Uitgebreide taakomschrijving

De liftgids gaat iedere rit met de bezoeker mee naar het uitzichtpunt op 73 meter hoogte. Hij/zij zorgt ervoor dat de lift niet overbelast wordt en geeft uitleg over het carillon, het beiaard en de restauratie van de toren. Beantwoordt vragen van de bezoeker over de Eusebiuskerk. Ook kan de liftgids informatie geven over wat er te zien is vanaf het uitzichtpunt en (naar gelang de drukte) in de kapellen in de aankomsthal.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Een liftgids is klantgericht, heeft een open houding en ziet er verzorgd uit. Hij/zij spreekt Nederlands, Engels en eventueel Duits. Is goed verstaanbaar, is proactief en heeft interesse in cultuur. Heeft geen hoogtevrees en is niet angstig ingesteld.

Wat maakt het werk de moeite waard?

Het is een afwisselende baan met leuke contacten met (buitenlandse) toeristen en u krijgt de mogelijkheid om evenementen te bezoeken in de kerkzaal.

Eén maal per jaar wordt er een gezellig personeelsuitje georganiseerd en er vinden regelmatig informatiebijeenkomsten plaats.

Wij maken graag gebruik van de talenten van vrijwilligers.

Biedt de organisatie scholing aan?

De liftgids wordt ingewerkt door een deskundige collega.

Lees meer over de vacature en reageer via g.opdewoert@eusebius.nl of de Vrijwillige Inzet Arnhem

Klik hier voor de directe link naar de vacature.