Vacature Penningmeester (vrijwilligersfunctie)

Penningmeester Stichting Eusebius Arnhem gezocht!

De restauratie is zo goed als afgerond en de Eusebius is klaar om zeven dagen per week een Arnhemse en Gelderse topattractie te worden. De ambities lees je in het Ondernemingsplan. Het recente jaarverslag vind je hier. De verbouwingsperiode bracht (financiële) uitdagingen met zich mee. Dat geldt ongetwijfeld ook voor de periode die voor ons ligt, waarin we de kerk weer onderdeel maken van het kloppend hart van Arnhem.

Ben je accountant of controller op HBO/WO-niveau en wil je als Penningmeester bijdragen aan behoud én ontwikkeling van cultuur in Arnhem? Dan is deze mooie vrijwilligersfunctie iets voor jou.

Je werkt in deze rol nauw samen met de directeur van de Eusebius en met de administrateur die gemiddeld een halve dag per week voor Stichting Eusebius Arnhem werkt. Je taken zijn onder andere:

  • Inrichting en bewaking Administratieve Organisatie
  • Opstellen van de begroting
  • Tussentijdse verslaglegging
  • Bewaking begroting en liquiditeitspositie
  • Jaarrekening
  • Bewaking tijdige afrekening subsidies
  • BTW Aangifte
  • Debiteurenbeheer
  • Salarisbetalingen

De rol van Penningsmeester in het bestuur van de Stichting Eusebius Arnhem (SEA) komt vrij doordat onze zittende penningmeester de maximale benoemingstermijn heeft bereikt. Dit valt vrijwel samen met het afronden van de restauratie en de start van de exploitatiefase. Dit betekent dat deze rol anders wordt ingevuld dan voorheen, en nog steeds erg belangrijk is voor het verwezenlijken van de ambitieuze toekomstplannen. Penningmeester zijn vraagt daarom tijd en aandacht. De scheidend penningmeester blijft een periode beschikbaar om goed over te dragen en in te werken.

Het SEA-bestuur bestaat uit een voorzitter en zes bestuursleden met elk een expertise en aandachtsgebied. Het bestuur is een ‘werkbestuur’ en werkt nauw samen met de directeur van Eusebius, Meike Verhagen. We vergadereren momenteel eens per maand op woensdagavond. Er zijn op dit moment ca. 70 vrijwilligers actief voor SEA. Daarnaast zijn de directeur, bureaumanager, hospitalitymanager en collectiebeheerder in loondienst.

Vragen over de functie kun je mailen naar Peter Ruigrok, voorzitter (peterruigrok@samga.nl). Peter neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Heb je interesse, dan ontvangen we graag je motivatie en cv. Mail deze naar Dorien van Leeuwen, bestuurslid SEA met aandachtsgebied HR (post@dorienvanleeuwen.nl).