Verrast door Stadsprijs Arnhem

De vrijwilligers van de Eusebiuskerk waren genomineerd voor de Stadsprijs Arnhem. De uitreiking van de Stadsprijs was 1 december j.l. Wij zijn blij verrast met het winnen van de stadsprijs! Deze hadden wij niet zien aankomen.

Er waren meerdere vrijwilligers aanwezig tijdens deze avond. Hieronder een paar reacties.

 

Astrid Elferink tijdens de uitreiking:

‘We hebben deze Stadsprijs écht niet aan zien komen! Het Animatieteam van Stichting BIO Kinderrevalidatie en speeltuin De Leuke Linde waren heel actief geweest het afgelopen jaar, dus ik dacht eigenlijk dat de prijs daarheen zou gaan. In het bijzonder wil ik Anneke van de Griend noemen. Zij is al sinds 1985 actief voor de Eusebius en was diep ontroerd toen ze de prijs in ontvangst nam van burgermeester Marcouch. Ze is één van de oudgedienden, en al 83 jaar oud, maar onvermoeibaar. Eens in de maand is er een kerkdienst in de Eusebius. Daar is Anneke nog altijd actief bij betrokken. Ook organiseert zij de Kerstnachtmis zondag de 24e, daar komen zo’n 1000 bezoekers op af!’

Anneke van de Griend, die de prijs in ontvangst, schreef na de uitreiking een mooi woord over het winnen van de prijs:

Een datum om nooit te vergeten: 01-12-2017.Verrast en ontroerd waren we met de toekenning van de Vrijwilligersprijs 2017. De vrijwilligers hebben elkaar omarmd. Een mooie toespraak in de vorm van een metafoor, “het gehele lichaam lijkt in orde, echter èèn teen hapert en moet verzorgd worden”, zo ziet burgemeester Marcouch het werk van alle vrijwilligers in Arnhem.

Tekst Astrid Elferink door Made in Arnhem.