Vrijwilliger Mieneke Tromp aan het woord!

Mieneke Tromp werkt sinds drie en een half jaar in de Eusebiuskerk. Sinds haar verhuizing bijna vijf jaar geleden vanuit Amsterdam woont zij in Arnhem. In Amsterdam werkte Mieneke in de zorg als logopediste, maar ze wilde wel eens in een andere sector aan het werk als vrijwilliger. “Ik wilde leuk werk waarbij ik met mensen in contact kom, maar op een andere manier dan in de zorg”. Toen Mieneke nog niet zo lang in Arnhem woonde nam zij de panoramalift naar de 7e etage. “Ik vond de glazen lift heel leuk. Onderweg naar boven zagen we de grote klokken en dan nog het uitzicht op de belvedère !” Dit maakte Mieneke geïnteresseerd in de Eusebiuskerk  en ze reageerde op de vacature voor gastvrouw. Al tijdens het gesprek kwam er ook naar voren dat er ook horecawerk  was. “Ondanks dat ik nog nooit iets in de horeca had gedaan klonk  het mij wel uitdagend”.

Inmiddels is Mieneke al wat jaartjes werkzaam achter de balie en neemt deel in het horeca team . Naast de toeristen de weg wijzen is zij samen met collega Irma de coördinator van de Eusebius shop, de folders en het VVV-agentschap, dat in de kerk zit. “De horeca zorgt er ook voor dat ik mij erg betrokken voel bij de organisatie. Ik kom daar veel in contact met collega’s met wie ik samen werk en de partijen die de kerk(zaal) huren. Dit maakt het vrijwilligerswerk  écht.”
Bij de Eusebiuskerk is elke dag anders met alle toeristen, werklui en ook nog de verschillende  vrijwilligers die van alles doen in de kerk en voorbij de balie lopen. Ook de toeristen zijn zeer uiteenlopend. Van schoolklassen tot toeristen die even naar

binnen lopen om informatie krijgen van het VVV punt. “Zo kwamen van de zomer twee sportieve fietsers de Eusebiuskerk binnen om te vragen waar de Stayokay was en eindigde ik met de zoon van een veteraan in gesprek over popmuziek .” Toeristen komen met de meest uiteenlopende vragen en verhalen. “Soms weten wij achter de balie ook niet alles, maar zoeken we het op. Dat is nou juist zo leuk. Zo leer je zelf veel over de stad Arnhem door de vragen van de toeristen. Dat is hartstikke fijn als je zelf nog niet zo lang in de stad woont.”

Met Irma regelt Mieneke alles voor de Eusebius Shop en het VVV agentschap . Daar komt veel bij kijken. Het bestellen van folders, cadeaukaarten, artikelen van de Eusebius shop en meer. Sinds Mieneke en Irma dit doen, hebben  zij al verschillende artikelen weten te introduceren waaronder pennen en magneten. “Ik vind het erg leuk om dit te coördineren met Irma. Dit zorgt voor extra uitdaging en betrokkenheid bij de Eusebiuskerk.” in de toekomst hoopt Mieneke met dezelfde werkzaamheden door te gaan bij de Eusebius. “Wat ik nu doe vind ik leuk en dat wil ik zo houden”.