Vrijwilligers uitje november 2015

De Eusebius draait voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. Om hen te bedanken gaan wij ieder jaar een dagje uit met de vrijwilligers. Het vrijwilligers uitje ging dit jaar naar Utrecht.

In de Dom van Utrecht werden wij ’s ochtends vroeg ontvangen met een kopje thee of koffie. Vanuit de Dom bezochten de vrijwilligers in twee groepen DOMunder, om onder de grond de geschiedenis van 2000 jaar Domplein te ontdekken aan de hand van een gids.
Tijdens het eerste deel van DOMunder vertelde de gids alles over het Romeinse fort ‘Trajectum’ en hoe het Domplein door de eeuwen heen veranderde.
Bij het tweede deel kreeg iedereen een scanner en een koptelefoon. In het donker was een looproute uitgestippeld, waar diverse historische objecten te zien waren. De scanner gebruikte wij om onderweg naar verhalen te luisteren bij historische objecten. Op de route kregen werden ook filmpjes getoond. Een van de filmpjes ging over de brand die de Domkerk verwoeste. Erg indrukwekkend.

Het uitje vervolgde richting grandcafé De Winkel van Sinkel aan de Oudegracht. Hier werd onder genot van een kopje koffie of een glaasje wijn een lunch aangeboden. Echt een prachtige locatie en een heerlijke lunch.

Toen was het tijd om langzaam richting het station te wandelen en te genieten van de mooie etalages in de binnenstad van Utrecht. In de trein kon iedereen even bijkomen om vervolgens de dag af te sluiten bij hotel Haarhuis, tegenover het station van Arnhem.

Het vrijwilligers uitje van dit jaar was zeer geslaagd. Utrecht is een schitterende stad en DOMunder is absoluut de moeite waard.
Namens alle vrijwilligers willen wij de Domkerk, DOMunder, De Winkel van Sinkel en Haarhuis bedanken voor het warme ontvangst.