Wat gebeurt er momenteel met de kerk?

Het bovenste deel van de toren – de Lantaarn – verkeert in relatief goede staat. Door de aard van het ontwerp (minder details en ornamenten) zijn er veel minder problemen met het natuursteen. Circa 10 procent van het natuursteen moet worden vervangen. 
Omdat de restauratie van de Lantaarn – die op circa 50 meter van de grond begint –  een vrij ‘overzichtelijk’ karwei is, heeft de Stichting Eusebius Arnhem, in overleg met de gemeente Arnhem en de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed, besloten hier niet langer mee te wachten. De restauratie van de Lantaarn vergt een investering van ongeveer drie miljoen euro. Het Rijk heeft hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld. De gemeente Arnhem heeft onder andere de steiger rond de toren betaald van waaraf de restauratie kan worden uitgevoerd.
Tijdens deze restauratie wordt ook de spits van de kerk opgeknapt, de traptoren verbeterd en een aantal kleinere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Begin 2013 is de klus geklaard en kan een deel van de steiger ‘zakken’ zodat een deel van de toren weer zichtbaar wordt.

Restauratie van de Lantaarn (klik om te vergroten)

Restauratie van de Lantaarn (klik om te vergroten)

Volgende vraag:

Wat gaat dat kosten en wie gaat dat betalen?