Orgelconcerten

Door het jaar zijn er regelmatig orgelconcerten op het befaamde Strumphlerorgel in de Eusebiuskerk. Van  september tot juni speelt stadsorganist  Johan Luijmes iedere derde zondagmiddag van de maand orgelmuziek en in de zomermaanden juli en augustus zijn er wekelijkse bespelingen op de woensdagavond door verschillende organisten. Kijk op de agenda wanneer de eerstvolgende concerten zijn. De toegang bij de orgelconcerten is gratis. Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven. Kijk in onze agenda voor de data van orgelconcerten.

Zondagmiddag OrgelconcertenOrgelmuziek op Zondagmiddag

De Zondagmiddag Orgelconcerten worden van september tot juni gehouden en beginnen om 16.15 uur. Klik hier voor de datums 

Zomeravond Orgelconcerten

Tijdens de ‘Zomeravond Orgelconcerten’ bespeelt elke woensdagavond een andere organist het imposante Strumphlerorgel. Stadsorganist Johan Luijmes opent de reeks op woensdag 5 juli. Organist Jos van der Kooy is te horen op woensdag 12 juli, organist Dirk Luijmes op woensdag 19 juli en organist Wim Roelfsema speelt op woensdag 26 juli het orgel.
Organist Gijs Boelen speelt op woensdag 2 augustus, organist Aart Bergwerff op woensdag 9 augustus, organist Cor van Wageningen op woensdag 16 augustus, organist Marcel Verheggen op woensdag 23 augustus en organist Hayo Boerema sluit de zomeravond orgelconcerten af op woensdag 30 augustus.
De ‘ Zomeravond orgelconcerten’ beginnen om 20.15 en de toegang is gratis. Na afloop kan een vrijwillige bijdrage worden gegeven. Klik hier voor de programma’s. 

Klik hieronder om het orgel te beluisteren 

 

Stadsorganist Johan LuijmesJohan Luijmes
Johan Luijmes behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem. Aan het zelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. Luijmes was een van de oprichters van muziektheater de Plaats in Arnhem.

Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist van Arnhem. Hij heeft een internationale concertpraktijk. Van 2002 -2009 leidde hij intro in situ, productiehuis voor hedendaagse muziek te Maastricht.  Sinds de oprichting van het Orgelpark in Amsterdam in 2007 is Luijmes artistiek leider. Daarnaast was hij wissellector aan de Hogeschool Zuyd en is hij gastdocent op o.a. de Amsterdamse Rietveld academie.

Als stadsorganist van de gemeente Arnhem is hij verantwoordelijk voor de gemeentelijke orgels. Luijmes concerteert 10 keer per jaar op het Strümphlerorgel in deze kerk.