Tickets

De glazen balkons van de Eusebiuskerk: durf jij?!

De glazen panoramalift in de Eusebiuskerk brengt je naar het hoogste punt van Arnhem waar je het spectaculaire uitzicht kan bewonderen. De glazen balkons – helemaal van glas! – aan de oost- en westkant van de toren op 60 meter hoogte bieden een fenomenaal uitzicht! De glazen balkons van de Eusebiuskerk is dé selfieplek bij uitstek.

Spectaculair uitzicht vanuit het hoogste punt van Arnhem

Vanuit de glazen balkons overzie je in één keer de hele stad en veel van Gelderland. Herken jij de belangrijke ‘landmarks’? Met goed weer kan je zelfs tot Duitsland kijken. Misschien vind je het op deze hoogte best spannend. Tegelijk is dat ook juist de kick: je durfde het aan om in de glazen balkons van de Eusebiuskerk te staan! Vergeet niet om een selfie te maken! Als bewijs dat jij, vanuit de glazen balkons van de Eusebiuskerk, op het hoogste punt van Arnhem bent geweest.

Uitzicht vanaf de Eusebiuskerk op een bewogen geschiedenis in en rond Arnhem

Vanuit de glazen balkons zie je de Rijn stromen. De Rijn bij Arnhem was de noordelijkste rivier in Nederland die de geallieerden met hun grondtroepen wilden oversteken tijdens Operation Market Garden (WOII). Het veroveren van een brug over de Rijn was het doel van de Slag om Arnhem. De Eusebiuskerk lag midden in het strijdtoneel.

Wil je je, na je bezoek aan de Eusebiuskerk, verder verdiepen in Operation Market Garden? Dan kan je Museum Hartenstein in Oosterbeek bezoeken!

Vanuit de glazen balkons naar de hertog

Het landschap dat je ziet vanuit de glazen balkons maakte vijfhonderd jaar geleden deel uit van het hertogdom Gelre. Wist je dat de Rijn door de hertog Karel van Gelre dichter naar de stad toe is verlegd? Hierdoor kon er in Arnhem handel bloeien en kennen we de Rijn zoals we die nu kennen. Beneden in de kerkzaal en grafkelders leer je meer over de Eusebiuskerk in de tijd van het hertogdom Gelre de middeleeuwen in de vaste presentatie ‘Glorie van Gelre’.

Vind je de kelders in de Eusebiuskerk boeiend? Ontdek op loopafstand van de kerk de Historische kelders Arnhem!