Rondleidingen

De rondleiders combineren historische kennis met oog voor bijzondere bouwkundige details tot een meeslepend betoog toegesneden op hun publiek! Kies voor een rondleiding in de Kerkzaal waar de kunstwerken elk hun eigen verhaal vertellen over de geschiedenis van de kerk en de stad Arnhem. Of bezoek op grote hoogte de bouwsteigers, waar van dichtbij de grootse restauratie te zien is.

 

Rondleiding Kerkzaal

Onder leiding van een gids maak je een wandeling door de eeuwen heen. Ondanks de verwoesting van de Eusebiuskerk in 1944 – 1945 zul je versteld staan van de bewaarde historische details die terug gaan tot in de 11e eeuw. De rondleidingen worden verzorgd door specialistische gidsen. Kosten 25 euro per groep. De kerkzaal is (met uitzondering van de grafkelders) rolstoeltoegankelijk.

Aanmelden voor een rondleiding door de Kerkzaal is in de periode van april tot september niet mogelijk, omdat de kerkzaal vanwege verbouwing is gesloten. De toren is wel toegankelijk en op eigen gelegenheid te bezoeken. Houd de website in de gaten of de toren door werkzaamheden eventueel gesloten kan zijn. 

Rondleiding bouwsteigers

Wie geïnteresseerd is in de grote restauratie van de Eusebiuskerk kan een rondleiding op de bouwsteigers boeken. Dat gebeurt onder deskundige begeleiding. De architectuur van de toren en het vele beeldhouwwerk zijn vanaf de steigers tot in detail te bezichtigen. Zo wordt ook klip en klaar waarom deze ingrijpende restauratie nodig is. De steigerrondleidingen starten iedere zaterdag om 11.00 en 13.00 uur. Deze rondleiding kost 7,50 euro per volwassene.

Vanwege het afbreken van een deel van de steigers zijn er voorlopig geen rondleidingen op de bouwsteigers. 

Rondleiding op maat

Voor gezelschappen kunnen rondleidingen op maat worden samengesteld. Dat gebeurt op afspraak.Er zijn gidsen met specifieke kennis over kerkelijke geschiedenis, kunstgeschiedenis en architectuur. Deze rondleidingen worden in het Nederlands, Engels, Duits en Frans aangeboden. Het is ook mogelijk een rondleiding te boeken voor mensen in een rolstoel.

Aanmelden voor een rondleiding op maat is in de periode van april tot september niet mogelijk, omdat de kerkzaal vanwege verbouwing is gesloten. De toren is wel toegankelijk en op eigen gelegenheid te bezoeken. Houd de website in de gaten of de toren door werkzaamheden eventueel gesloten kan zijn.